De bad sammen inden de gik på scenen

Danmarks nye drengeband – fu:el – bad Gud om hjælp forud for den store afsløring i TV i sidste ugeVi har set det i ”Popstars” på TV2 Zulu. Drengene bad bordbøn og takkede Gud, fordi han hjalp dem igennem prøverne.- Vi bad også til Gud, inden vi skulle på scenen sidste tirsdag, fortæller Lars Thomsen, 23 år, der var blandt de heldige, der klarede sig igennem og nu er kommet med i Danmarks nye drengeband, fu:el.
Foruden Lars er også Patrick, Tarik, Theis og Martin med i det endelige band.
Lars har hele vejen igennem været meget åben om sin kristne tro. Han er præstesøn og har sin baggrund i Frikirken på Havnen i København, hvor hans forældre er præster.

Danmarks nye boy-band (fra venstre): Martin Bunk, Patrick Hellegård, Theis Keller, Lars Thomsen og Tarik Bakir

Hans kristne bekendelse affødte blandt andet, at der kom fokus på tro i en af „Popstars Ekstra“-udsendelserne, hvor flere af drengene gav udtryk for en tro på Gud. Heriblandt også 18-årige Patrick Hellegård, der tidligere har danset for Creamy og deltaget i ungdomsmøder i Pinsekirken i København.
Så troen og bønnen er blevet både et naturligt samtaleemne og en naturlig ingrediens i Danmarks nye boyband.
– Tarik er muslim, så han beder til sin egen Gud, når vi beder, forklarer Lars til Udfordringen.

Alternativt drengeband

Men nu handler det ikke om tro det hele. Det handler i høj grad om musik, sang og dans.
Drengene har knoklet med både sangen og dansen og kunne ved koncert-afsløringen bevise, at de kunne både synge, danse og optræde på en scene.
I mandags udkom fu:el’s single ”Please, please”, som bliver fulgt op af en CD i august og en koncert-turné rundt i landet hen over sommeren. Musikalsk bevæger fu:el sig i et mix af rock, R’n’B og hip hop blendet med nogle af de klassiske boyband-værdier.
– De næste måneder besøger vi alle afkroge af Danmark. Vi vil kæmpe for at bevise, at vi er de rigtige fem, og at der er masser af plads til vores alternative bud på, hvordan et drengeband lyder.
Navnet fu:el har drengene selv valgt.
– Det har fem tegn, og vi er fem. På engelsk betyder ordet ”gas”, og vi giver den fuld gas på scenen. ”fu” betyder på latin ”fokus”, og hele vejen igennem har vi skullet fokusere. ”el” betyder på spansk spydig eller rå, og vi vil jo gerne fremstå som nogle rå fyre, forklarer Lars.

Fokus på sex

Indtil nu er de fem blevet mødt af skrigende teenage-piger, hvor de kommer frem.
– Det er både overvældende og lidt skræmmende pludselig at være det helt store idol. Det skal man lige vænne sig til, erkender Lars.
Hvordan forener du det at være kristen og så det fokus, der er på sex i jeres sang ”Please, please” og i markedsføringen af jer som sexsymboler?
– Nu har jeg heldigvis en kæreste, så jeg tænker på, at jeg synger sangen til hende. Hende må jeg godt synes er sexet! I det hele taget er det en fordel at have en kæreste, så slipper jeg lidt for den tilbedelse.
– De næste to sange, vi skal indøve, handler om sommerferie og temperament, så der er stilen en helt anden. Indtil videre har jeg ikke følt, jeg har overtrådt nogle moralske grænser. Hvis det skulle blive et problem, må jeg selvfølgelig tage stilling til det, svarer Lars.
Han er bevidst om, at han nu er en kendt person, og at der derfor bliver lagt mærke til alt, hvad han gør og siger.
– Men jeg tager det meget afslappet. Prøver at være mig selv. Selvfølgelig skal man opføre sig pænt og eksemplarisk. Men sådan skulle man jo gerne opføre sig hele tiden, siger Lars og ler.