Lars fra Popstars: – Gud hjælper mig

”Kristne Lars” er blandt de tolv udvalgte i en ny serie ”Popstars” på TV2 Zulu, hvor målet er at sammensætte et boybandUdfordringen møder Lars til et eksklusivt interview efter en times hård dansetræning på Østerbro.
– Jeg går til dans tre gange om ugen for at forbedre mig på det område. Dansen er mit svage punkt, og det jeg må arbejde på.
Til gengæld kan 23 årige Lars både synge, spille guitar og klaver og skrive tekster og musik selv. Det har han gjort de seneste år i det kristne boyband, Believe, som han har optrådt med i kirke-regi, på caféer og ved koncert-arrangementer i København. Det har givet ham en god erfaringsbaggrund for, hvad det kræver at være en stjerne både på og bag scenen.
– Jeg meldte mig til Popstars, fordi jeg drømmer om at kunne få lov til at leve af at spille musik.
1.700 unge mænd mødte op til audition i København og Århus i håb om at blive en del af det nye boyband, Popstars skal munde ud i. Lars røg igennem nåleøjet i tre runder og er nu blandt de tolv udvalgte, man hver tirsdag aften på TV Zulu kan følge dyste om pladserne i boybandet.
Lars er ikke sikker på, at han bliver blandt vinderne. Men han er en fighter og vil kæmpe til det sidste.
– Jeg er et konkurrence-menneske, og jeg giver ikke op. Hvis det var et løb, jeg deltog i, ville jeg blive ved med at løbe, til jeg faldt om.
Lars håber på, at hans deltagelse i Popstars kan bidrage til, at hans talent bliver ”opdaget”.
– Jeg vil ikke tage det som et nederlag, hvis jeg røg ud. Jeg er stolt over at være nået så langt, som jeg er. Forhåbentlig vinder jeg sejren at få en pladekontrakt – uanset om jeg kommer med i Popstars boyband eller ej.

Helst foruden opmærksomheden

Selve opmærksomheden og berømmelsen der følger med Popstars, kunne Lars til gengæld godt være foruden.
– Egentlig bryder jeg mig ikke om opmærksomheden. Jeg vil bare gerne være Lars. Men det hører med, og jeg prøver at vende det til noget positivt.
Engang var Lars en genert og indadvendt dreng.
– Sikkert fordi jeg blev drillet, da jeg var mindre.
Men et kys og en forelskelse vendte op og ned på det og gav ham selvtillid og mod til at være mere udadvendt.
– Jeg tror, mange stiller op til Popstars, fordi de gerne vil have opmærksomhed. I vores samfund er det ofte sådan, at begge forældre har travlt med at arbejde. Jeg tror, mange unge har et umættet behov for opmærksomhed.
– Det er ikke derfor jeg stiller op, bedyrer Lars, der selv er præstesøn. Hans forældre, Sten og Else Thomsen, er præster i Frikirken på Havnen, hvor også Lars har sin gang.
– Forleden sagde min mor til mig, at de var stolte af mig. Ikke fordi jeg var nået så langt i Popstars, men fordi jeg var Lars, og at de elskede mig, for den jeg var, ligesom de elsker og er stolte af mine andre søskende. Det synes jeg er fedt at vide.

Gud betyder alt

BT var de første til at give Lars mærkatet ”Kristne Lars”.
– Det er lidt sjovt, at man åbenbart skal sættes i en boks, lyder Lars´ bemærkning til det. Men betegnelsen generer ham ikke. Han har lige fra begyndelsen været åben omkring sin tro.
– Jeg møder kun respekt fra både arrangører og de andre deltagere. Jeg har indtil videre ikke oplevet noget, hvor jeg har følt, jeg gik på kompromis med min tro og moral.
– Gud betyder alt for mig. Jeg har Gud med i det hele og beder til Ham hver dag. Jeg har oplevet, at Gud har hjulpet mig, når jeg var nervøs forud for de auditions, jeg har været til. Jeg føler, Gud er med mig. Uden Ham var jeg aldrig kommet så langt, siger Lars.
At Lars som popstar bliver et idol og forbillede for mange unge, synes han godt kan virke skræmmende:
– Det er et stort ansvar. Næsten som at blive far. Man skal godt nok tænke sig om og passe på, hvad man gør og siger, erkender Lars, der tilsyneladende har tænkt fordelene og ulemperne ved en stjernestatus igennem, men som ikke kan lade udfordringen gå fra sig. For drømmen om at leve af at synge og spille er stærk.

Popstars, TV2 Zulu
Tirsdage kl. 20.35