Campsite
Fem fyres drøm

Campsite er et ungt rockband coming up. De vil noget stort, og det kan man mærke fra allerførste nedslag på den stærkt forvrængede guitar.
Der var rock for fuld udblæsning på Vineyard Nordens årlige fælleslejr ved Ørebro i Sverige. Stockholm-bandet Namur og de danske skjalde fra det københavnske band Campsite spillede op til headbanging. Campsite virkede superoplagte og villige til at vrænge hele deres indre ud på deres instrumenter.
Under de heftige soloer vred guitaristen sig rundt på scenegulvet med guitaren helt nede ved knæene, mens trommeslagerens sved sprøjtede til alle sider i takt med hans hurtigtslående trommestikker. Der var dømt rockkoncert med alt, hvad der hører til.

Bag Campsite

Campsite består af fem unge fyre med baggrund i pinsekirken. I forgrunden på vokal findes Johannes Nidam Andersen (22). Han startede bandet sammen med keyboardspiller Christoffer Schultz (20) i 2001. Begge arbejder i en børnehave, når øvelokalet er forladt.
Hurtigt kom Johannes’ bror Benjamin på 19 år med som trommeslager. Ligesom guitarist John Glitfeld skal han have tid til bøgerne på henholdsvis HF og handelsskolen ved siden af.
Bandets bassist er Steven Stewart (20) helt fra Hadsund. Selvom alle fem bandmedlemmer har nok at se til i dagligdagen, er der ikke tvivl om, hvad der kommer først. Alle fem har timerne i øvelokalet som førsteprioritet.
I begyndelsen øvede bandet i Mariager og Randers, men besluttede sig for at rejse til København. Her var der både bedre muligheder for at studere og gunstigere betingelser i en storby for at komme ind på spillesteder og få gode kontakter. Nu øver bandet sig frem mod stjernerne i kælderen under Københavns Kristne Kulturcenter.
Navnet Campsite har bandet valgt, fordi det lyder fedt og er nemt at huske.

Koncerter

Det, der virkelig kan få Campsite op under loftet af begejstring, er at komme ud at spille koncerter. De har givet den gas på Studenterhuset, Pumpehuset, Stengade 30 og Loppen i København, men har også været på Fyn, i Jylland samt i Finland og Norge på diverse kristne festivaler.
Selvom alle i bandet er bekendende kristne, vægrer de sig ved at kalde sig et kristent band.
– Vi er et rockband, der også er kristne, siger de om sig selv.
– Hvis man kalder sig for et kristent band, har folk tit en hel masse fordomme og tror, vi er støvede og spiller kedelig musik. Så den bås har vi ikke lyst til at komme i!
Bandet prædiker heller ikke under deres koncerter. De mener ikke, det ville have nogen særlig stor effekt, fordi de endnu ikke er blevet et stort navn. De vil dog meget gerne dele deres tro, når de kan komme til det. Det foregår mest gennem sangenes tekster, som ofte er til eller om Gud, gennem interviews eller gennem de kontakter, som de får back stage.

Mål

Campsite vil lave noget tjekket musik og samtidig pege på, at det er Gud, der har givet dem deres evner og kreativitet. Og her kan man roligt sige, de gør det, de vil.
– Vi vil gerne vise publikum, at vi er seriøse med vores musik og derfor vil give alt, hvad vi har i os, når vi spiller. -Det levede de fuldt ud op til på sommerens Vineyard-lejr! Det skal være helstøbt og udstråle energi og ambitioner, og man skal vide, at når man går til Campsite-koncert, er det altid en fed oplevelse, siger bassist Steven Steward.
Selv føler bandet, at det kan være en stor åndelig oplevelse at spille, fordi der er mere end bare lyd i æteren.
– Gud bruger vores musik på en måde, så man kan blive helt væk i den. Det fedeste er, når man kan mærke, vi bliver forenet med Gud i musikken. Den oplevelse vil vi gerne, at vores publikum også skal få.

Udgivelser

I sommeren 2002 udkom Campsite med ep’en ”All the time”, som indeholder fire numre. Den er nu for længst udsolgt, og mange ser frem til deres kommende single.
Den vil indeholde tre numre af en mere rocket art end numrene på ”All the time”. Bandet har nemlig på sit år i København udviklet sin musik, så den nu er mere up tempo og knap så ”pæn”.
På bandets hjemmeside www.campsite.st kan du læse om udgivelserne og høre brudstykker af udvalgte numre. Her kan du også følge med i, hvor næste koncert med de lovende fem musikanter er.