God opsamlingsbox til gospelsamlingen

”Andraé Crouch – The col-lection” er en 3 cd-box med sange, der næsten alle er skrevet af Andraé Crouch selv. Alle numre er indspillet af ham gennem hans lange karriere, og denne 3 cd-box er således en op-samlingsbox, som er god at have i sin gospelsamling.CD-anmeldelse Af Jens Erik Kristensen

Det vil være alt for omfattende at komme ind på de enkelte numre, 41 i alt, men mange af dem er jo allerede blevet ”klassikere” i gospelsammenhæng, ikke mindst fra ”The Classics” (Vol. 1) fx: ”Take me back”, ”Jesus is the answer” og ”Soon and very soon”. Lyden på denne cd kan godt få én til at føle sig hensat til 1970’erne, hvis man ellers har oplevet dem… Men sangene er stadig gode og værd at lytte til! Og selv om man kan finde bedre indspilninger af sangene, så er det stadig interessant at høre, hvordan Crouch selv har lavet dem. Man kan høre teksten, lead-vokalen, lige meget, om der er kor, stort orkester eller bare en mindre backing-gruppe med samtidig. Det er rigtig godt, og så er det også dejligt, at nogle af numrene er hentet fra live-indspilninger.
På ”We sing praises” (Vol. 2) bliver lydbilledet lidt mere nutidigt på nogle af numrene. Man bemærker, at Crouch åbenbart har en forkærlighed for strygere frem for ham-mondorgel, som ellers er det instrument, den lyd, som bliver brugt som ”fundament”, når man er til gudstjeneste i en sort kirke! Denne cd er fuld af tilbedelses- og kærlighedssange til Jesus. Vi får endda polynesisk bølgeskvulp, og sammen med hans karakteristiske lidt hæse, sprøde stem-me giver det en stemning af intimitet, af nærhed, som for nogen måske bliver for meget, men når man har hørt ham fortælle, hvad der virkelig betyder noget her i livet, ja, så passer det godt nok sammen…!
”The contemporary man” (Vol. 3) fortsætter egentlig bare, hvor vol. 2 slipper, og da der ikke er årstal på, hvornår de enkelte numre er indspillet (- og jeg ikke har hans tidlige cd’er), ja, så tror jeg, at fordelingen på de 3 albums kun delvis går på det tidsmæssige og lige så meget på det tekstlige. Jeg vil ikke fremhæve nogen af numrene fra denne ”skive”, men blot sige, at der også her er mange gode skæringer, som tåler at blive spillet flere gange.
Alt i alt består disse opsam-lings-cd’er kun af numre fra (nogle af ?) hans første 15 albums (!), altså hans ”tidlige” periode (1969-86). Men det er vel også dem, der er sværest at skaffe i dag, så det er jo fint nok både for en sælger og en køber af ”Andraé Crouch – The Collection”.

Andraé Crouch – The Collection (3 CD) • 199,95 kr.
Refleks Musik