Erstat ubehagelige tanker med positive

I denne 5. del af vores syv-ugers kur imod bekymringer lærer vi at tage hånd om negative tanker – og forandre dem til konstruktive tankerVi gennemgår i disse uger en syv-ugers kur imod bekymringer. Kuren bygger på den kristne psykolog dr. Archibal Harts undervisning.
Hvad er det nu for en underlig serie, der skal lære os ikke at bekymre os? Hvem kan lade være med det? Det er jo helt naturligt – og det er da også nødvendigt!
Sådan tænker du måske, hvis du ikke har læst denne serie fra begyndelsen.
Så lad os lige repetere, hvad det er dr. Hart forsøger at lære os. Det er nemlig at skelne mellem nyttesløs bekymring og nødvendig omsorg. Jesus sagde som bekendt, at vi ikke skulle bekymre os om dagen i morgen, men tro på Gud. Alligevel er der mange kristne, der slider sig op med bekymringer. Så lad os se på, hvad der er sunde bekymringer. Dr. Hart skriver:
– Nogen bekymring hører til det at være et menneske. Sådan har det altid været og vil fortsat være til tidernes ende.
Bekymring er normalt og endda nødvendigt i nogle situationer.
Normal bekymring holder os i gang, minder os om at betale regninger til tiden og skubber os frem i livet og bidrager til at gøre livet meningsfyldt og produktivt.
Vi kan ikke regne med at være i en tilstand af evig ro. I lang tid har psykologer og filosoffer anset bekymringssymptomer som nødvendige og normale sider af livet. De troede, det var det mentale modstykke til fysisk smerte, hvis formål var at gøre os opmærksom på fare. Men som ved så mange gode ideer kan det gå for vidt.
Bekymring er kun normalt op til et vist punkt, konkluderer Hart.
Så følg hans metode og bryd den dårlige vane med at bekymre dig, hvad enten det er på dine egne vegne, på andres vegne – eller på Guds.

Læs undervisning fra:

Uge 1 – Tryk her

Uge 2 – Tryk her

Uge 3 – Tryk her

Uge 4 – Tryk her

Læs også:


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mad og drikke som giver kroppen ro – Tryk her