Per Eivind Stig
Igangsætter til pionérkirke

Søndag d. 4. januar bliver norske Per Eivind Stig indsat som præst i Citykirken i Taastrup. Per Eivind har baggrund i Missionsforbundet, men er nok mest kendt som landsleder for Ungdom med Opgave i mange år. Citykirken tilhører Baptistkirken i Danmark.Det er svært at forblive uberørt af Per Eivind Stigs begejstring. Og det var da også hans entusiasme, der med den store „Go-festival“ i Randers i 1985 fik UMO på benene, efter at den unge missionsbevægelse havde ligget stille i Danmark nogle år. Derefter var han med til at starte UMO-basen på „Sjellebro“ ved Randers, og forsøgte sig også med et evangelisationscenter i Odense, hvor han og familien nu bor. På Fyn tog han gennem flere år initiativ til forbøns-aktioner rundt omkring på øen og samlede mange kristne fra forskellige kirkesamfund.
Da menighedsplantnings- bevægelsen DAWN startede i Danmark, kom Per Eivind Stig naturligt med i initiativgruppen. Hans begejstring var med til at drive bevægelsen frem, ved at han utrætteligt pegede på, at menighedsplantning uden evangelisation er urealistisk og dømt til stagnation.
Per Eivind Stig har gået på Det Norske Misjonsforbunds Teologiske Seminar i Oslo – nu beliggende i Kristiansand og bedre kendt som „Ansgar“.
Derefter var han ungdomsarbejder i Stavanger, pastor på Herøya ved Porsgrunn og var med til at pionere en menighed i Søgne ved Kristiansand, før familien rejste til Danmark. Han er gift med Ellinor, og parret har 4 børn.
I Danmark var han pastor i Missionsforbundet i Stenum – den nuværende Vesterkirken. De sidste 3 år har han arbejdet som koordinator for Ungdom med Opgave’s arbejde i Norden og Baltikum. De sidste 8 måneder har han også været projektkoordinator for et nyt projekt fra rehabiliteringscentret Kildegården i Fredericia.

Profeti gav skubbet

Det var en profeti, der gav ham skubbet til at vende tilbage til præstegerningen: 1. juli modtog han ifølge bladet KE en e-mail fra en ven og forbeder, der bl.a. lød: „Jeg planter dig, men vil du lade dig plante? Jeg har en kirke, som behøver din tjeneste…“ Den kirke viste sig at være Citykirken i Taastrup, der henvendte sig nogle måneder senere.
Per Eivind skal afløse Leif Munk, der har måttet slutte pga. sygdom, og Hans Henrik Lund, der startede Citykirken i begyndelsen af 1990’erne. Hans Henrik Lund slutter som præst 1. januar, hvorefter han leder KIT, Kirkernes Integrationstjeneste, et frikirkeligt arbejde blandt indvandrere.