Deler 600 bøger og Jesus-vand ud

Unge i Kolding vil ud med evangeliet på en direkte mådeUngdomskirken Cutting Edge i Kolding deler 600 bøger ud til unge i hele byen. Deres mål er at sprede evangeliet og nå længere ud.– Der er så mange, der går søgende rundt og mangler at høre sandheden. Det er dem, vi vil nå i denne uge. Vi vil nå ud over vores omgangskreds og dem, vi normalt går med. ’Troen kommer af det, som høres’ – derfor vil vi gøre noget ekstra denne uge, siger David Viftrup, der er ungdomspræst i Cutting Edge.
De unge vil dele ikke mindre end 600 bøger ud til alle ungdomsboliger i Kolding. I hver bog er der skrevet en hilsen. Der står bl.a., at det er en lille gave, og at Cutting Edge håber, at den giver anledning til at tænke over livet.
– Vi ville finde en måde, hvorpå det ikke virkede påtrængende at give en bog. Bankede vi på og sagde: „Læs den her bog“, ville det virke meget som Jehovas Vidner. Så vi besluttede at smide den i postkassen, fortæller David.
Alle medlemmerne af Cutting Edge er også blevet opfordret til at tage så mange bøger, som de mener, de kan give til deres venner, som ikke er kristne.
Bogen, de unge deler ud, hedder ’Sne i Helvede’ og er skrevet af David Åleskjær. Han fortæller om sit liv og om, hvordan han kom længere og længere væk fra Gud i sin søgen efter indhold og mening med livet.

Jesus-vand og bøn for syge

Ugen er fuld af forskellige events og happenings. Onsdag aften er normalt cellegruppe-aften, men denne uge er anderledes. Til alle ungdomsboliger bliver der delt boller og sodavand eller øl ud.
– Vi har sat et mærkat på dåsen, hvor der står ’Jesus-vand’ eller ‘Jesus-øl’ og en forklaring om evangeliets centrale budskab. Vi ser det som en moderne traktat, der skal være med til at vække interesse og nedbryde fordomme.
Vi tænkte længe over det med at dele øl ud, men blev enige om at gøre det. Vi appellerer ikke til druk, men giver folk mulighed for at få en øl, hvis det er det, de ønsker.
Det er, lige som hvis folk kom på besøg privat, så ville man også spørge, om man ønskede øl, sodavand eller lign., forklarer David.
Der er købt 600 sodavand og øl, og der skal bages lige så mange boller.
Om eftermiddagen vil ungdomskirken være at finde på Axeltorv midt i byen. Her vil de stille et kamera op og bede for syge.
– Vi vil have et kamera af den ene grund at bringe opmærksomhed, forklarer David.
Sammen med den lille bedestand vil der blive delt kakaobilletter ud, så man kan få en gratis kop kakao i Café Cutting Edge. Der vil også blive vasket cykler, delt gratis pølser ud, givet sodavand og bøger. Alt sammen med det ene formål at nå mennesker med evangeliet.
Torsdag aften vil der blive stillet skarpt på Ringenes Herre. Arrangementet hedder ’Ringenes Herre – mere end eventyr!’ og vil tage udgangspunkt i klip fra filmene, der viser hen til kristendommen.

Forberedelsens time er i gang. Der sættes en hilsen i hver bog, i alt 600 stk.

Pandekager med skriftsted

Selvom caféen er basen for evangelisations-ugen, sker der også andre ting rundt i byen. På handelsskolen og de to gymnasier vil der også foregå ekstra ting.
– På de to gymnasier deler vi kakao ud om morgenen, og på handelsskolen vil vi dele pandekager ud, hvor der er skrevet et skriftsted på paptallerknen, fortæller David Viftrup.
Udover at dele noget ud har evangelisa-tionsefterskolen Euroclass fra Kolding fået lov til at komme på besøg på Munkensdam Gymnasium. På Kolding Amtsgymnasium vil der blive holdt „helbredelsesmøde“. Her vil David og de to trainees, som er i ungdomskirken, bede for dem, som er syge.
De 40 unge, som kommer i Cutting Edge, vil slutte evangelisations-ugen af fredag nat med at dele pølser ud på gågaden.