Kræft i tyktarmen

Brev:

Kære Orla Lindskov!
Jeg skriver til dig for at bede om forbøn og vejledning.
Jeg har læst alle dine Brevkasser i Udfordringen gennem tiden og har også fortalt andre om dine gode og oplysende svar. Og nu er det pludselig mig selv, som lige har fået at vide, at jeg har kræft i tyktarmen og skal opereres.
Ligeledes har jeg for højt blodtryk, som dog holdes i orden med piller.
Jeg håber, at måtte høre fra dig snarest, og mange tak for mange gode svar. Jeg modtager gerne en salvedug og vedlægger frankeret svarkuvert.
Venlig hilsen
K.O., Odense

Svar:

Fastens mulighed

Kære K.O.
Sygdom kommer ofte helt uventet og tit særdeles ubelejligt. Vi går mange gange med den tanke, at sygdom er noget, der rammer de andre.
Du er nu indstillet til operation, og vi tror på, at lægerne sammen med forbøn vil være i stand til at give dig helbredelse.
Med hensyn til om der skulle være noget, du kunne gøre ud over bøn, da vil jeg nævne fastens mulighed.
Under en faste bliver tarmene renset. Belægninger af forskellige urenheder på tarm-væggene kan være ideel grosted for sygdomsudbrud.
Sygdomskræfterne kan her vinde fodfæste, og de kan udvikle sig til forskellige sygdomme. Tarmsystemet såvel som fordøjelses-systemet i det hele taget er en af de mest forunderlige og betydnings-fulde funktioner i Helligåndens tempel, som vores krop kaldes i Bibelen. Faste og dermed renselse er en måde, på hvilken man kan give sit fordøjelses-system omsorg.