Petra vender tilbage

Kristen-rockens bedstefædre spiller i Kolding den 14. april
KOLDING – Har du en gammel Petra-tshirt fra 1990’ernes store danske Petra-koncerter, kan du godt hive den frem af glemslen igen. Du får nemlig brug for den, når det alle tiders største kristne rockband giver koncert på spillestedet Godset i Kolding den 14. april.
Det er Indre Missions Ungdom i Kolding og foreningen Glow Concerts, der var hurtige og grappede Petra på en lille Europa-turne i foråret.
For selv om John Schlitts lokker efterhånden er blev grå, og Bob Hartmans hårgrænse er vigende, så er Petra stadig still going strong.
Og det seneste album Jekyll & Hyde fra 2004 har lokket de store roser frem hos anmelderne.
Koncerten i Kolding giver formentlig masser af smagsprøver på det nyeste album, der bygger på den traditionelle melodiøse Petra-still, men samtidige er et af de mest rockede nogensinde. Men mon ikke der også bliver lejlighed til at skråle med på Beyond Belief og de andre klassikere fra først i 1990’erne.
Jekyll & Hyde er Petras studiealbum nummer 20, siden det første kom på gaden i 1974. Tæller man diverse opsamlinger og sågar et spansk-sproget album med, har bandet lagt navn til 30 albums.
Flere end syv millioner albums er solgt, og bandet har vundet den amerikanske grammy fire gange og den særlige kristne musikpris Dove Award hele 10 gange.

Levn fra fortiden

Eneste levn fra 1970’erne er Petras grundlægger, sangskriver og guitarist Bob Hartman, som gerne giver sin forklaring på, at Petra fortsat eksisterer, selv om der gennem tiderne er skiftet en del ud i besætningen.
– En vigtig ting for os har altid været at huske på, hvad vores kald er. Ved at gå tilbage til de tidlige rødder, lærer vi hvem, vi i virkeligheden er. Det hjælper os til aldrig at tage noget for givet og minder os om, at det, vi har fået lov at opleve, er en gave fra Gud. Faktisk trak Harman sig tilbage fra scenen i 1994, men nu er han med igen, og det har den skæggede legende ikke fortrudt.
– Det er sjovt at være med igen. Alt det sure med at rejse så meget og være væk hjemmefra, opvejes til fulde af glæden ved at stå på scenen igen. Den del savnede jeg virkelig, siger Hartman. Er man guitarfreak og Hartman-fan ud over det sædvanlige kan man for små 2000 dollars købe sig en vaskeægte Bob Hartman-spade, som Petra-grundlæggeren selv har designet.

Repræsenterer Kristus

Gennem årene har Petra været kompromisløse både med musikken og teksterne. Altid har bandet haft et radikalt budskab til sine fans.
– Når vi er på tour, bliver vi hele tiden mindet om, hvor vigtigt det er at gå på scenen og repræsentere Kristus, siger bandets anden veteran, forsanger John Schlitt, som kom med forud for albummet Back to the Street i 1986.
– Vi fandt meget tidligt ud af, at hvis vi gennem vores musik kan give publikum en god oplevelse og lede dem til at tilbede Gud, så kan Gud for alvor komme til at arbejde. Så kan en Petra-koncert blive en oplevelse for livet i ordets bogstaveligste forstand, siger han.
– Det er min bedste forklaring på, at vi stadig er her og stadig gør det, vi gør.

Vil spille for de unge

Forud for Jekyll & Hyde-albummet tog Petra afsked med den karismatiske trommeslager Louie Weaver, der har været fast inventar i Petra siden 1982. Han er erstattet af Paul Simmons, mens bassen betjenes af en anden ny, Greg Bailey. Selv om Petras popularitet i dag ikke er den samme som for 10 år siden, håber Bob Hartman stadig, at de unge gider lytte til bandets musik. Men han er også realistisk.
– Vi ved godt, at de fleste, der i dag køber vores cder eller går til en koncert, også var med tilbage i 1980’erne og 1990’erne. Men vi vil stadig gerne spille for de unge, og vi elsker at spille på festivaller sammen med de yngre rockbands, som har bedre tag i den unge målgruppe. Jeg føler mig stadig ung, siger Hartman, hvis egen søn på 16 lige har fået kørekort!
Koncerten i Kolding finder steder på spillestedet Godset, der har plads til 700 stående tilskuere.