Kamikaze

Daniel „Kamikaze“ Kim er en af verdens bedste break dansende b-boys. For et par uger siden vandt han sammen med en dansegruppe fra København to Danmarks-mesterskaber i Århus.

Daniel „Kamikaze“ Kim – den guddommelige vind – optræder på scenen, mens publikum kan følge hans lynhurtige breakdance på storskærmen.

Daniel er fra USA. Da han var 16 år, tog en ven ham med til en konkurrence derovre.
– Han spurgte, om jeg kunne danse breakdance. Ja, sagde jeg, bare for at komme med. Jeg prøvede mig frem, efterlignede de andre, dansede bare helt vildt, og det gik godt, smiler han.Daniel lærte hurtigt de forskellige trick, og i løbet af to år vandt han både tv, stereoanlæg osv. i lokale konkurrencer.

Den guddommelige vind

Han kom med i en kendt amerikansk gruppe, Fellow Christian Athletes, og et år senere i Impact World Tour, der rejser verden rundt med opvisning og i bededagsferien har sit 4-dages show i Idrætscentret i Haderslev og ugen efter i Forum i Horsens.
– Hvorfor kalder fans dig for „Kamikaze“?
– Fordi jeg ofte kommer til at ramme nogle af dem, der står ved siden af…, ler Daniel.
– For nylig ramte jeg en dommer to gange, og det lød, som om det gjorde lidt ondt…
Jeg tror, det var på grund af min måde at danse på, at nogen pludselig begyndte at kalde mig Kamikaze. Senere fandt jeg ud af, at det faktisk betyder „Guds Vind“ – så det navn er jeg meget glad for!
Daniel vil nemlig gerne være fyldt af „Guds Vind“, når han danser. På showene med Impact World Tour fortæller han gerne om, hvad Gud har gjort i hans liv:

Voldelig far tog
modet fra Daniel

– Da jeg var barn, hadede jeg min far, fordi han var meget voldelig imod mig og min bror. Jeg hadede også min mor, fordi hun fandt sig i det.
Jeg hadede også Gud, fordi jeg troede, at Gud måtte være ligesom min far… Ofte råbte jeg ad Gud, at jeg hadede ham, fordi jeg følte, at alt var så håbløst, fortæller Daniel.
– Men da jeg var 12 år, kom jeg med min bror og min bedste ven på en kristen lejr i Texas. Her opdagede jeg, hvordan Gud i virkeligheden var. At han slet ikke var som min far, og at det ikke var Guds skyld, at min far var voldelig.
Vi har alle vores frie vilje, og det er ikke Guds skyld, hvis nogen gør noget forkert – selv om de måske er religiøse.
Gud rørte mig på en særlig måde i den uge, og jeg inviterede Jesus ind i mit liv, fortæller Daniel.
– Det gav mig et helt nyt håb. Jeg kom ud af håbløsheden og følte mig ren og født på ny.
Min mor blev meget glad over det, der var sket, fordi hun selv var troende. Min far var ikke rigtigt troende, men senere indså han, hvad han havde gjort imod os, og omvendte sig. Min bror tog også imod Jesus i sit liv, så hele familien blev fornyet dengang. Og jeg begyndte at danse.

Går gerne på gaden

Daniel Kamikaze bor nu i Oslo. Her underviser han i breakdance. Men det bedste, han véd, er at gå rundt på gaderne, hænge ud på barer og caféer og snakke med tilfældige mennesker om troen, der kan forandre et håbløst liv til en vild dans.
Breakdance.