IPSICC

2500 unge på Å-festival

For 15. gang dannede Sdr. Felding rammen om Å-festival, og mange af deltagerne oplevede, at det for alvor blev pinse i deres livSØDER FELDING – For masser af unge i Indre Mission er det umuligt at forestille sig en pinse uden den årlige Å-festival i Sønder Felding.

Festivalens hovednavn Paul Colman viste sig både som en glimrende sanger, en stor spasmager og en stærk forkynder

Det store møde- og koncerttelt på festivalpladsen er gennem 15 år vokset fra to master til hele syv. Og det er stadig ikke nok. For selv med 1300 siddepladser i teltet, må hundredvis af deltager frysende se til fra havestole og tæpper udenfor teltet.
Således også i år, hvor godt 1200 unge havde slået telt eller campingvogn op på campingpladsen. Både lørdag og søndag nåede deltagertallet op på over 2500, skønner arrangørerne.

Frihedsbudskabet

Og ingen gik forgæves, for også den 15. Å-festival bød på den sædvanlige blanding af bibelcamping og koncerter, som er blevet festivalens varemærke.
Søndag aften var forkyndelsen lagt i hænderne på teolog og kollegieleder ved Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing, Erik Kloster.
I sin tale fortalte han blandt andet om, hvordan Gud engang helt konkret havde mindet ham om, at der er millioner af mennesker i verden, som risikerer at gå fortabt, fordi de ikke ved, at Jesus er død for deres synder.
– Gud har gjort alt for at forhindre det, men verden ved det ikke, sagde han.
Erik Kloster sammenlignede de kristnes rolle med den radiojournalist, som den 4. maj 1945 skulle bekendtgøre, at tyskerne havde overgivet sig, og at Danmark var frit.

Denne gruppe havde slæbt et komplet lovsangs band med i campingvognen og spillede op til lovsang i det fri til langt ud på natten

– Vi har fået et sejrsbudskab om, at Jesus lever. Verden længes efter at høre det, og vores opgave er at formidle det.
Én af mulighederne for at formidle sejrsbudskabet er netop radioen, og det havde en flok frivillige fra Kristen Lokalradio i Århus benyttet sig af.
I anledning af Å-festival havde de flyttet redaktion, studie og sendeudstyr til Sønder Felding, og weekenden igennem sendte de live fra festivallen på en frekvens, som deltagerne kunne lytte med på i campingvognen eller bilen.
Søndag aftens første musikalske indslag leverede det københavnske kor, Vocation, som hurtigt fik publikum op af træsæderne med deres medrivende lovsang og tempofyldt gospel.
Med dygtige musikere og solister hævede koret stemningen adskillige grader, inden aftenens sidste koncert med festivalens hovednavn, den australsk fødte amerikaner Paul Colman.

Spas og alvor

Og Colman havde fat i publikum fra første akkord. Med en stribe jokes om danskere, et par af sine egne sange og godbidder fra The Beatles og U2 skabte Paul Colman en platform for at tale alvor til de unge. Og den mulighed lod sangeren ikke gå fra sig.
– Hvis du tror, mennekser kan forandre sig til det bedre ad sig selv, så har du ikke læst din historiebog godt nok, sagde han til de eksamensramte unge.
– Historien er fuld af revolutioner, og hver gang er det endt på samme måde. En masse dræbte, og efter nogle år ingen forbedringer..
– Kun Gud er i stand til at forandre mennesker til det bedre, og det må vi bede ham om at gøre, sagde Colman.
– Hvor mange af jer bruger masser af tid hver dag på at spekulere over, hvad andre tænker om jer?
Hundredvis af hænder røg i vejret, og viste at Colman ramte plet.
– Lad være med at spekulere over, hvad andre tænker om dig. Hvad der virkelig betyder noget er, hvad Gud mener om dig. Og han synes, du er smuk, sagde Colman og fik et lettelsens suk som svar.
Som afslutningen på koncerten hev han sin gode ven og Å-festival- veteranen, Eli, op på scenen, og sammen opfordrede de alle, der ønskede at invitere Jesus ind i deres liv til at komme frem til scenen til forbøn.
Og det tilbud tog over hundrede imod. Så mange, at ungdomskonsulent Susanne Kristensen måtte gå på scenen og indrømme, at der langt fra var forbedere nok, men at man ville forsætte til langt ud på natten, hvis det var nødvendigt.
– Det har været en fantastisk aften, konkluderede Paul Colman alvorligt, inden han forlod scenen. Og at publikum var enige afspejlede sig bedst i, at ingen råbte på ekstra-numre. Ikke fordi Colman ikke havde levet op til forventningerne, men fordi pinsen for alvor var nået til Sønder Felding og kaldte på stilhed og eftertanke hos de mange tilhørere.

Søndagens kæmpe-paella er en gammel tradition på Å-festival. Andre foretrak selv at kokkerere, for eksempel på denne hjemmegjorte W(c)eber Grill

Generelt var der enighed på pladsen om, at Å-festival 05 var en god årgang.
For Pia fra Herning var det den tredje pinse i Sønder Felding, og hun er helt sikkert at finde på pladsen igen næste år.
– Inden jeg tog herud glædede jeg mig bare til nogle dage væk fra eksamenslæsningen. Jeg skulle møde en masse gamle efterskolekammerater og havde næsten ikke kigget i programmet, fortæller hun.
– Og det har da været hyggeligt alt sammen, men det, der fylder mest efter tre dages Å-festival, er så sandelig det kristne budskab, jeg har fået med herfra. Jeg har oplevet, hvor stort det var, da Gud sendte sin ånd til jorden. Og Jesus har fyldt mig på til at klare den næste måneds mange eksamener, føler jeg.