Nogle homoseksuelle
Ønsker selv at ændre livsstil

Udfordringen har kendskab til over 20 homoseksuelle, som har ændret livsstil. Flere er i dag gift med en person af det modsatte køn – men de tør ikke stå frem af frygt for konsekvenserne…Så sent som i juli i år besluttede en praktiserende homoseksuel at „springe ud“ – ikke af skabet, men af det homoseksuelle miljø…

Nogle homoseksuelle ønsker at bryde med deres livsstil – og det kan lykkes. (Modelfoto).

Manden var lovformeligt gift med en anden mand og havde vielsesring på.
Han var meget aktiv indenfor Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske. Havde bla. optrådt i medierne med kritik af kirken og familien.
Nu har han og hans partner besluttet at opgive deres partnerskab. Han betragter ikke længere sig selv som homofil.
Det, der overbeviste ham, var det homoseksuelle miljø. Han undrede sig over, at alle hans bekendte åbenbart havde dårlig selvfølelse og mange havde psykiske problemer.

Homoseksuel mand
– lykkelig med kvinde

Denne sag er kun én af mange eksempler på danske homoseksuelle, som har ønsket at komme ud af deres homoseksuelle livsstil.
Udfordringen har talt med en tidligere homoseksuel mand, som i dag er lykkeligt gift med en kvinde.
Han var i første omgang villig til at medvirke i en artikel. Men efter at have talt med sin kone meldte han fra. Familielivet var vigtigere.
Vedkommende fortalte, at han har kontakt til mellem 20-25 tidligere homoseksuelle venner, som selv har haft et ønske om at komme ud.
Men de ønsker ikke at udtale sig i medierne.
– På grund af mediernes aggressivitet ønsker vi ikke at udlevere vores dybeste følelser og blive latterliggjort, siger han.

Har hjulpet flere

Jørgen Mortensen, der er frikirkepræst i Apostolsk Kirke, har ligeledes en del bekendte i de homoseksulle miljøer.
– Det begyndte allerede i 80’erne, hvor jeg ved en tilfældighed kom i kontakt med nogle, der gerne ville hjælpes fri af deres livsstil.
I dag kunne jeg nævne de første 10, som ikke længere er homoseksuelle. Og hvis jeg gravede lidt mere i hukommelsen, var der måske snarere 20.
Jørgen Mortensen mener, at vi i de kommende år vil se mange flere homoseksuelle, som igen forlader deres „orientering“.
– I USA, hvor de plejer at opleve tingene lidt før vi andre, er der masser af tidligere homofile, der lever som heteroseksuelle idag.
– Hvor mange?
– Her taler vi om et flercifret tusindtal, vurderer Jørgen Mortensen. Han har også deltaget i en konference i Holland, hvor der var ca. 200 tidligere homoseksuelle samlet.
– Homoseksualitet et et tidsfænomen. Fra kirkens side skal vi ikke ud og fordømme det som en værre synd end andre. Folk lever jo i så mange slags synder, men har de det selv godt med det, så er det jo deres egen sag.
Hvis de derimod selv ønsker at komme ud, så både kan og vil vi hjælpe dem.
I USA findes der også psykiatere og psykologer, som hjælper mennesker, der gerne vil ud af det.
Men det skal være helt deres egen beslutning, fastslår Jørgen Mortensen, der har studeret fænomet i mange år.

Hetz i BT mod
andre holdninger

Dagbladet BT hængte tirsdag foreningen Agape ud for at ville „omvende homoseksuelle“ med statsstøtte.
Baggrunden er, at Agape får et beskedent tilskud på 356.000 kr. fra lottomidlerne, ligesom andre foreninger.
Kun en meget lille del af Agapes psykoterapeutiske arbejde handler om hjælp til homofile, oplyser Lars Thiede-mann, som er daglig leder.
– Jeg talte med journalisten fra BT i to timer, for jeg ville være sikker på ikke at blive misforstået. Jeg ønskede at se det, jeg er citeret for, før det blev trykt, men selv om journalisten sendte en mail dagen før, ventede hun ikke med at offentliggøre artiklen. Citaterne er ikke helt korrekte, men det værste er den kontekst, mine udtalelser er brugt i. Det er helt fordrejet.
Vi er selvfølgelig ikke ude på at omvende bøsser og lebiske. Vi er her som et tilbud til dem, der selv ønsker at få den hjælp, vi kan give, siger han.