Marvins mirakel
Foldboldklubben Rangers FC kan måske takke Gud for, at de i sidste sæson vandt den skotske Premier League foran ærkerivalerne fra Celtic Marvellus Marvin er Rangers-tilhængernes kælenavn for den Trinidad-fødte forsvarsspiller Marvin Andrews. Han havde en stor andel i, at Rangers løb med mesterskabet, selv om det så umuligt ud.
Ærkerivalerne fra Celtic forspildte nemlig en vaskeægte matchbold, da de grønstribede i sæsonens sidste kamp satte mesterskabet over styr mod upåagtede Hibernian.
Men havde Rangers måttet undvære Marvin Andrews stabile forsvarspil sæsonen igennem, var mestskabet nok alligevel endt på Celtic Park. Og det så længe sort ud for Rangers og Marvin Andrews.
En korsbåndskade så ud til at holde ham ude af banen i adskillige måneder, men på mirakuløs vis vendte han tilbage efter blot tre ugers fravær. Det samme skete, da han for to år siden pådrog sig en lyskenskade, som normalt ville kræve en operation og en efterfølgende lang pause med genoptræning.
Men begge gange nægtede spilleren at lade sig operere i tillid til, at Gud ville helbrede ham – og begge gange lykkedes det!
Derfor kunne Marvin Andrews til holdkammeraternes og tilhængernes store overraskelse vendte tilbage og yde sit til Rangers liga-triumf.
Da mesterskabet var i hus, smed Andrews sin spillertrøje og viste t-shirten frem med budskabet: Hvad der er umuligt for mennesker, er muligt for Gud.
– Jeg ved, at der er mange, der ikke kan forstå det, og jeg sætter mig ikke på nogen måde op imod lægestanden, men jeg har stor tillid til Jesus, og jeg vidste, at han ville helbrede mig, forklarer han.
Historien med Marvin Andrews knæ betegnes af mange som et mirakel, og Rangers-fans strømmer for tiden til et nyt pilgrimssted. Hver søndag besøger op mod 50 Rangers-fans kirken Zion Praise Centre i Kirklcaldy, hvor Marvin Andrews er medlem og jævnligt prædiker og beder for syge.
Med sine 190 muskuløse centimeter sætter Marvin Andrews skræk i livet på modstandernes angribere. Men uden for banen er han flink og høflig, en dimentral modsætning til en række af fodboldens forkælede overklasseløg. Han brænder efter at vinde på banen, men kender samtidig betydningen af fair play, han afviser at begå professionelle frispark, og så er han fortaler for en sund levevis.
Marvin Andrews, der er anfører på Trinidad og Tobagos landshold, fik sit gennembrud, da han kom til Rangers. Tilhængerne tog ham til sig og gav ham tilnavnet Marvellous (på dansk: fantastisk), som stadig hænger ved. Men Marvin kendte en, der var mere fantastisk end ham selv. I interviews efter kampene bruger han tit ordet Jesus, men ikke på samme måde, som spillere normalt refererer til Guds søn på, når de for eksempel har brændt et straffespark.
Han har fået både kommentatorer og fans til at tabe underkæben med udtalelser som: – Jeg vil gerne takke Jesus for den måde, jeg spillede på i dag.
I Skotland er fodbold og kristendom tæt forbundet. Rivaliseringen mellem det katolske Celtic og det protestantiske Rangers handler ikke kun om sport, men også om tro.
Derfor vakte det også opsigt, at der pludselig var en spiller, som slet og ret talte om at tro på Jesus – ikke en protestant og ikke en katolik – og høj og lav inden for sporten anede ikke, hvad de skulle stille op med det.
– Jeg kan ikke lade være med at give Jesus æren for det, der er sket i mit liv, forklarer Marvin. Han er min livskilde, og jeg skylder ham mit talent. Det kan jeg ikke bare holde for mig selv. Om jeg så scorede det afgørende mål i VM-finalen, ville det være ligegyldigt, hvis jeg ikke kendte Jesus.
Den lyskenskade, han pådrog sig i sin tidligere klub, Raith Rovers, kunne have sat en stopper for hans fodboldkarriere.
– Lægen fortalte mig, at min lyskenskade krævede en større operation. Jeg kendter andre spillere, som har fået dette gjort, og selv om de stadig kan spille, er det ikke på samme niveau som før.
Men én af holdkammeraterne fortalte Marvin Andrews om sin kirke og om, at Jesus også kan helbrede mennesker i dag, ligesom han kunne for 2000 år siden.
Marvin tog hen i kirken, og der blev bedt for ham. Han mærkede en kraftig varme på det skadede sted og havde en fornemmelse af, at Helligånden øjeblikkeligt helbredte ham.
– Den efterfølgende dag havde jeg et møde med klubbens læge og fortalte ham, at Gud havde helbredt mig, men han sagde, at her var det ham, der var den sagkyndige. Altså lod de mig undersøge på kryds og tværs, og lægen måtte til sidst sige: Marvin, det er et mirakel. Folk bliver ikke bare uden videre kureret for sådan en skade.
– De andre spillere kender min tro og behandler mig godt. Medierne har været venlige, og Rangers fans råber taktfast mit navn. Så, jeg kan ikke klage, forklarer den 29-årige spiller.
Som kommentar til presseomtalen i forbindelse med, at han afslog at blive opereret for sin seneste korsbåndskade, siger han:
– Jeg nærer stor respekt for klubbens læger …. Jeg ved, det er svært for folk at forstå, men Gud har givet mig styrke. Det er Gud, der styrer mit liv, og jeg havde tillid til, at mit knæ ville blive i orden.
– Jeg har ikke ondt i det, og der har ikke efterfølgende været problemer. Jeg sætter pris på, at læger og specialister står parat til at hjælpe. Det respekterer jeg, men jeg sætter min lid til en højere magt.
Kilde: New Life nr. 138