Teenagere på vigtig mission

Efterskolen Euroclass er hjemme igen efter en måneds missionsrejse med dans, drama, bilvask og skopudsning i Albanien, Grækenland, Frankrig og England Det var ikke kun på Bibelens tid, apostlene foretog missionsrejser. Det er heller ikke kun en opgave for gamle garvede missionærer. 30 danske teenagere er netop vendt hjem fra en måneds missionsrejse til Albanien og England – med lidt ferie i Grækenland og Frankrig på vejen.

Teenagerne fra Euroclass blev sendt ud i landsbyer, skoler og fængsler for at optræde i Europas fattigste land, Albanien.

Teenagerne kommer fra Euroclass, en alternativ 11. klasse under Efterskolen Kildevæld i Kolding. Og opgaven lød på kommunikation af det kristne budskab på alle tænkelige måder: dans, drama, dukketeater og velgørenhed.
For mission er ikke kun at stille sig op på en ølkasse og prædike for forbipasserende. Ej heller kun at holde seminarer for de allerede indviede i en eller anden kirkebygning. Nej, teenagerne fra Euroclass blev i Albanien delt i tre hold og sendt ud i landsbyer, i skoler, børnehjem og sågar fængsler for at optræde i Europas fattigste land:
– Der blev optrådt for sigøjnere, på skoler, for børn, handicappede og folk på gaden, fortæller et par af eleverne, Emma Prothero og Stephanie Jensen.
En del af tiden gik også med bøn for det albanske folk og deres land:
– Vi oplevede at være en velsignelse for mange mennesker. Gennem vores bøn oplevede vi helbredelser, og gennem vores tilstedeværelse oplevede vi smil og glæde, fortæller de to piger.

Bussen kaput

Efter ti dages hårdt arbejde, var det tid til en tiltrængt ferie. De tre hold blev genforenet og fik tre feriedage i Grækenland, inden den trofaste Euroclass bus kørte dem videre mod Frankrig – men:
– Desværre nåede vi dog kun til den nordlige del af Italien. Så selvom teamet var frisk igen, var bussen det desværre ikke, fortæller pigerne.
De 30 elever måtte sige farvel til bussen og to af deres ledere, hvorefter skolen lejede en anden bus, så missionen kunne fortsætte. Eleverne blev kørt videre til Frankrig, og efter et par dages hvil videre til England, hvor de skulle medvirke ved New Generation Church i Sidcup, London.
– Der skulle bønnevandres, pudses sko, vaskes biler, males kontor, fortæller Emma og Stephanie. – Lønnen var folks smil! Også i London skulle Euroclass optræde med dans og drama, hvor ”Guds engle beskyttede os, da berusede folk til tider var lidt nærgående”.
Og hjem kom eleverne da også – med fly den 28. oktober om morgenen. De to ledere, som blev ved bussen i Italien, er også kommet hjem, men bussen er dog stadig i Italien, da der mangler reservedele. I skrivende stund holder eleverne en uges ferie, inden de er tilbage på ”teenage-bibel-skolen” Euroclass i Kolding.