Bring Jesus tilbage til julen

Aviser og blade, radio og tv, gader og stræder bugner i disse dage med jul: julegavetilbud, juletræer, juleand, julegås, juleflæskesteg, julesylte, julenisser, julemænd, julemusik. Vi er omgivet af tilbud, som „vi ikke kan sige nej til“ og juleforbrugsræset ser ud til at slå alle rekorder – igen. Man forventer en forbrugsstigning i december på 12,4% i forhold til sidste år.

Varde Nisselaug vil gøre byen til Danmarks nisseby nummer ét og i år er der flere nisser på byens tage end nogen sinde før. Men hvor er Jesus?

Jul i Valhalla er i sig selv et paradoks. Hvordan tale om jul i Valhalla? Hvor er Jesus blevet af i danskernes jul? Er han blevet helt væk?

Nogle børn i børnekirken – 2. søndag i advent – skulle med udklip fra blade lave collager med „den ægte jul“ og „den uægte jul“. Det var let at lave det sidste. Bladene bugnede med gaver, nisser, halmbukke, juletræer og julepynt. Det var næsten umuligt at lave det første. Engle kunne man finde. Men Jesus? Krybben? Maria og Josef? De var væk. Børnene måttet klippe en baby ud og skrive Jesus, en dame og skrive Maria, en mand og skrive Josef, for at kunne lykkes med deres opgave.

Vi har brug for en julereformation, der renser ud og gør julen til jul igen, bringer Jesus tilbage til julen. Der må naturligvis godt være plads til traditioner i julen. Der må gerne være plads til familiehygge, god mad og gaver – men gaven over alle gaver, JESUS, må være i centrum.

Forbrugsjulen er endnu et eksempel på, at vi i Danmark har brug for en folkelig og åndelig vækkelse, der kan vække vort danske folk og gøre Danmark til et kristent land igen.