Ubudne gæster

Vi har haft gæster. De inviterede sådan set sig selv, og de glemte at give besked om, at de kom. Hvis jeg havde vidst, at de var på vej, ville jeg have sørget for, at vi ikke var hjemme. Men da de endelig var der, var det for sent. Jeg ved, at rigtig mange har haft besøg af dem, og det er de færreste, som bryder sig om dem, men alligevel glemmer mange at træffe de nødvendige forholdsregler for at slippe. Hvis man ikke opdager, at de har været der, kan det blive rigtig svært at slippe af med dem, for de bliver meget hurtigt rigtig mange!!!

Hvis du har haft besøg, har du sikkert allerede gættet, hvem jeg hentyder til….ja, rigtigt: Lus! Vor tids svøbe i institutioner og skoler. Årsag til, at mange mødre udvikler alt for tidlige grå hår…

Men det finurlige er, at hvis man bruger 15-30 minutter hver uge pr. hoved (afhængig af hårlængden) på at kæmme sine unger, så når krybet ikke at bide sig fast, og plagen kan hurtigt afblæses. Det er ikke flovt at få lus i vore dage – det er flovt ikke at gøre noget ved det!

Og hvorfor nu al den snak om lus? Jo, de små bæster har en slående lighed med en anden af menneskehedens svøber: Synd. Hold din sti ren, erkend, bekend og få tilgivelse, så snart du bliver opmærksom på et problem i forhold til Gud eller dine medmennesker. Plej din daglige kontakt med din Gud og Frelser, så han kan få lov til at pege på luseæggene i dit liv, før de klækkes og begynder at avle flere lus. Når synden får lov til at få frit spil, bliver den til sidst meget svær at få bugt med.

Synd er som lus. Den skal opdages og kæmmes ud, før den når at blive stor og talrig. Det er ikke flovt at komme til at synde, for det gør alle mennesker, men det er flovt at leve i synd uden at gøre noget ved det.