Tid til de danske kvinder i tjeneste

Norske Solfrid Quist, som er direktør for hospitalsskibet Anastasis med over 400 medarbejdere, og som underviser og træner ledere verden over, er hovedtaler på åben lederkonference for kvinder i september i Roskilde.

Direktør Solfrid Quist

Solfrid Quist er uddannet sygeplejerske og har været i fuldtidstjeneste i over 25 år med tilknytning i Ungdom Med Opgave i Lausanne, Schweiz. De otte af årene har hun tjent i UMO i Danmark.

Hospitalsskib i Liberia

Sidste år blev Solfrid direktør for hospitalsskibet Anastasis, der ejes af organisationen Mercy Ships. Skibet har lige afsluttet et syv måneders ophold i Monrovia i Liberia, hvor Liberias nyvalgte præsident Ellen Johnson-Sirleaf besøgte skibet for at takke for deres store indsats. På de syv måneders ophold gennemførte de 16 officielle projekter, 1700 operationer og flere tusinde tandbehandlinger.

Fik kaldet som barn

Solfrid Quist voksede op i en kristen familie i Norge. Som tiårig oplevede hun, at Gud lagde dét i hendes tanker, som hun arbejder med i dag: at undervise, arbejde med mennesker fra forskellige kulturer og rejse verden rundt.
Som teenager vendte hun Gud ryggen, men efter at hun havde uddannet sig til sygeplejerske og i arbejdet kom tæt på liv og død, måtte hun forholde sig til afgørende spørgsmål om meningen med livet. Efter at have været igennem en længere proces inviterede hun til sidst Jesus ind i sit hjerte og oplevede på en stærk måde hans ånds nærvær.
– Jesu befaling om at gå i al verden og forkynde evangeliet har været grundlag for alt, hvad jeg har gjort, siger hun.
– Udover at se mennesker frelst har jeg hjerte for, at mennesker må få en personlig erfaring af Gud.

Danmark i hjertet

Det er Netværk for Kvinder i Tjeneste, der har taget initiativ til at invitere til åben lederkonference med Solfrid Quist. Solfrid har rejst over hele verden, talt og undervist på mange leder- og pastorseminarer. Trods det stramme skema har Solfrid uden tøven og med begejstring modtaget invitationen til at tale til de danske kvinder.
– Danmark har naturligvis en stor plads i mit hjerte, og jeg ved, at Gud oprejser kvinder til tjeneste som aldrig før. Jeg er overbevist om, at vi får nogle fantastiske dage sammen i Herrens nærhed, siger Solfrid Quist.
Hovedemnet på konferencen er ”kald og tjeneste”.
– hb