Advent – nu kommer julen
Fire søndage som forberedelse

Hvorfor læser man om en mand i stinkende kamelhår og påske- og domstekster i en adventstid fyldt med forventning?Johannes Døberen havde til opgave at forberede mennesker på at tage imod Jesus. Og sådan er det også med de andre bibeltekster, der indgår i kirkens forberedelse til jul.

1. søndag i advent

Teksten er hentet fra palmesøndag, hvor Jesus kommer ridende på et æsel ind i sin by, Jerusalem, få dage før han giver sit eget liv for dem der bor i den by og alle andre byer. Denne søndag tænker vi på at Jesus snart bliver født og kommer til sin kirke med sin nåde. Det er nu, han kommer! Han siger selv: ”I dag er det skriftord gået i opfyldelse”!

2. søndag i advent

Engang ”kommer Jesus anden gang herned”, som vi synger i salmen ”Tak og ære være Gud”. Han kommer med sit rige. Og derfor kalder denne søndag os til at vågne op og blive adventsmennesker, der venter på denne dag.

3. søndag i advent

Johannes Døberen var klædt i kamelhår. Han bliver en adventsskikkelse, fordi hans fornemste opgave var at være en refleks, der viste videre. Johannes viser hen til Kongen, Kristus. Men det er også den dag, hvor vi – ligesom Johannes – midt i al juleræset kan blive grebet af tvivl over, om rigtigheden af det, der sker nu. Det er anfægtelsens søndag.

4. søndag i advent

Johannes Døberen forbereder os til at tilegne os til Jesus i julen. Nu skal vi lære Jesus Kristus at kende, som vi aldrig før har kendt Ham.
Nordborg