Forny adventskransen

Vær modig. Kreativitet handler om, at vi tør bruge det, der er lige for hånden. Brug ting du har i forvejen til noget helt andet.– En jernring (et cykelhjul til den helt store stue) pyntet med troldhassel, gran eller enebær. Når julen er omme, kan man vikle efeu, troldhassel eller, hvad man nu har i haven. Eller måske porcelænsroser.
– En trækasse med fire rum. Put et kalenderlys i det ene hul, slik eller pebbernødder eller noget andet i de andre.
– Beklæd fire lerkugler med mos. Forbind dem med røde grene eller lærk fra naturen så de svømmer ud og ind mellem hinanden. Sæt lys i.
– Den færdige krans af f.eks. lav kan bagefter bruges på kirkegården. Et gravsted, der er pyntet med gran, er grønt i forvejen og kan brydes med andre farver.
– Flet guldglitter, hejlet hør eller andet ind over en helt almindelig grankrans. Det ligner fehår. Eller sno andre ting rundt om, for at bryde.
– Brug hjerter, kogler, kastanier, kugler eller, hvad man nu synes i stedet for sløjfer.
– Brug alle mulige former for holdere til fyrfadslys – f.eks. kegler. Sæt dem f.eks. i en potteplante, der alligevel står og trænger til et pift. Det er også en god ting at give væk, i stedet for en juledekoration, nu hvor det måske er lidt for tidligt med juledekorationer.
– Et lagkagefad på fod. Læg en adventskrans ovenpå. Så kan man starte med at servere adventskransen, og bagefter lagkagen.
– Aldrig nisser på adventskranse.