Ny Jesus-film får verdenspremiere i Vatikanet

For første gang nogensinde får en spillefilm verdenspremiere i Vatikanet. Det sker søndag den 26. november, når den nye Jesus-film ”Vejen til Betlehem” bliver vist i Vatican Aulo Paolo VI. Vatikanet har inviteret 7000 gæster til verdenspremiere på filmen ”Vejen til Betlehem”, der bliver holdt som et velgørenhedsarrangement. Vejen til Betlehem er fortællingen om en mirakuløs graviditet og den historiske fødsel af Jesus Kristus. Den følger Maria og Josef på deres vanskelige rejse.
Den dramatiske og uimodståelige historie har den Oscar-nominerede Keisha Castle-Hughes i hovedrollen som Maria, Shohreh Aghdashloo som Elisabeth og Oscar Isaac som Josef.

Det sande juleeventyr

Ideen til filmen fik manuskriptforfatteren Mike Rich i julemåneden 2004, hvor han blev inspireret. Han forklarer: – Jeg havde læst en bunke artikler om Jesu fødsel, Maria og Josef, de tre vise mænd og hyrderne – alle de velkendte figurer fra mine forældres julekrybbeopsætning, som jeg under min opvækst havde leget med. Det gik op for mig, at jeg ikke vidste meget om Maria og Josefs rejse til Betlehem, hvordan de var som mennesker, og hvilke udfordringer de stod overfor. Både som et troende menneske og som manuskriptforfatter var det krævende spørgsmål, fortæller Mike Rich.
Efter en omfattende research er spørgsmålene nu blevet omsat til en personlig og intim film om to almindelige mennesker, som gennemfører en helt ekstraordinær mission.
Mike Rich er blandt gæsterne, når filmen får verdenspremiere i Vatikanet. Det bliver holdt som et velgørenhedsarrangement, hvor overskuddet går ubeskåret til opbygningen af en skole i Mughar i Israel, 40 km fra Nazareth. Vejen til Betlehem får Danmarkspremiere fredag den 1. december i biografer over hele landet.