Du er drop-dead farlig!

Har du nogensinde tænkt over, hvor farlig DU er som ejer af en mobiltelefon?
Her snakker vi ikke bare om den månedlige kæbetabende pengeopkrævning, eller hvor krænkende din baggrundsskærm må være. Nej, man kan skam både dø, blive syg og kriminel af at bruge en mobiltelefon!

Der er en grund til, at det er ulovligt at færdes i trafikken samtidig med, at man gør brug af sin mobiltelefon.
Det viste ”Dags Dato” forleden. Flere er blevet kørt ned, fordi de lige skulle sende en sms eller lige ringe til ham fra dating.dk i stedet for at følge med i trafikken.

Heldigvis så man ikke mig på de optagelser af unge, der tågede gik over vejen med næsen i mobilen. Men jeg går tit så fordybet i sms’er eller i en samtale, at når jeg endelig kigger op, aner jeg ikke, hvor jeg er. Kender du det? Hvis du gør, fik du måske samme skyldfølelse i maven som jeg, da man hørte udtalelser fra hende, der havde prøvet at køre en sms’ende pige ned.

Og så er man stadig uenige omkring kræftstråler fra mobilen. Og på mobilen (i hvert fald på en anstændig en) kan downloades rigtig meget ulovligt tis!

Men vi ved dog godt alle sammen, at vi ikke ville have samme muligheder, hvis en mobil kontaktform ikke var tilgængelig.

Det, vi er blevet velsignet med, er sjældent noget, vi bare kan bruge løs af. Der skal rigtige rammer til, for at vi ikke sårer eller generer andre.

Normalt er jeg ikke typen, der taler om sikre og fornuftige rammer – de vil helst ikke vide af mig! Men indimellem får jeg et spejl sat op foran mig, og så kan jeg se, hvor farlig jeg egentlig kan være for min omverden.

Vi KAN fx altid tale om Gud til andre, men der er rent faktisk fare for, at vi kommer til at ”køre andre ned” under en ordstrøm. Lige så positivt som det er at tale, er det at lytte (og hermed altså holde kæft.)


Artiklen fortsætter efter annoncen: