Biografi af Inge Krogh

Den farverige politikers egen historie.De seneste år har en del spurgt, om der mon var nogen, der havde nedskrevet historien om, hvordan Kristeligt Folkeparti begyndte i 1970 og deres første perioder i folketinget. Det fik fhv. folketingsmedlem Jens Steffensen til at henvende sig til Inge Krogh, som var med fra starten, har deltaget i samtlige landsmøder siden stiftelsen i 1970 og var med i partiets første folketingsgruppe.Nu foreligger så Mit liv i politik, der er Inge Kroghs oplevelser og interessante beskrivelse af, hvordan Kristeligt Folkeparti begyndte. Jeg har læst bogen med særlig interesse, fordi jeg selv er en del af historien, selv har været med siden starten, dog uden at have deltaget i samtlige landsmøder.
Inge Krogh var en farverig person som politiker, og nu viser hun, at hun også er en farverig og levende fortæller. Vi får historien om hendes baggrund i et hjem, hvor faderen var dybt involveret i Retsforbundet, så Inge Krogh er flasket op med politik og havde selv et ønske om at gå ind i politik; men hun havde svært ved at finde et parti, hvor hun kunne leve sine politiske holdninger ud. Det fandt hun, da hun den 13. april så på tv, at Kristeligt Folkeparti var dannet i Skåde Bakker ved Århus. Samme sommer hørte hun partiets formand tale i Odense, og det møde blev skelsættende for hendes fremtidige virke. Hun meldte sig ind i partiet den aften, og så gik det slag i slag. Kampen for at komme i folketinget. Valget, der i december 1973 bragte Kristeligt Folkeparti i folketinget med syv mandater.

Med i forreste linie

Inge Krogh fortæller levende og engageret om kampen mod fri abort, kampen mod hash og Christiania, kampen for børnene og familien. Overalt var Inge Krogh med i forreste linie, og hun veg ikke tilbage for at undersøge tingene på stedet – også i Christiania og i Istedgade. Hun kom tæt på mennesker og var ikke bange for at „få beskidte fingre“. Derfor blev hun også en figur, som pressen var meget optaget af og revyerne havde hende som yndlingsoffer. Alt sammen var det med til at profilere Kristeligt Folkeparti i de år.
Inge Krogh var medlem af folketinget fra 1973 til 1984, hvor hun valgte ikke at opstille. Hun blev i folketinget afløst af Flemming Kofoed- Svendsen.
Bogen er ikke den historiske bog om Kristeligt Folkepartis første år. Den har vi stadig til gode. Men det er bogen, der fortæller, hvordan Inge Krogh oplevede de første år fra 1970 til 1984 – og den kan man bestemt have stor glæde af at læse.
Bogen kan ikke købes i fri handel, idet Inge Krogh selv har taget hele oplaget hjem. Den skal derfor bestilles hos Inge Krogh, Åparken 14, 8700 Horsens, og den koster kun 50 kr.

Inge Krogh:
Mit liv i politik
82 sider • 50 kr.
Privatforlaget
Underskoven