The best of Caedmon’s Call Thankful

Thankful er en opsamlings cd. Den spænder over numre fra 1997 til 2004. Hvilket egentlig er ganske tydeligt at høre.Der bliver lagt ud med tre numre fra bandets første udgivelse, Caedmon’s Call (1997).
Her er stilen ligeud med stille og rolig rock. Musikken er meget enkel. Teksterne er rimeligt lettilgængelige, på trods af de manglende sangtekster i coveret.
De følgende tre numre er fra den anden cd, Acres (1999).
Her er stilen blevet lidt mere livlig, men samtidig er den kommet over i noget, der minder lidt om country.
Derpå følger fire numre fra deres fjerde cd, In The Company Of Angels- A Call To Worship (2002).
Stilen er tilbage i en blød rock, men man kan godt høre, at der er gået fem år fra deres første udgivelse. Der er mange flere detaljer i musikken og de bruger en masse sjove effekter.
Og ikke at forglemme var det på denne cd, mega-hittet God of Wonders var med. Den har de heldigvis taget med på Thankful.
Til sidst kommer to numre fra hver deres cd. Det er henholdsvis Only Hope fra cd’en Back Home (2003) og Share the Well fra cd’en af samme navn (2004).
Share the Well har et afrikansk præg, hvilket egentlig er en frisk afveksling som afslutning på cd’en. Dette nummer er rigtig godt bygget op og har en lækker rytme. Desuden kommer budskabet om at hjælpe sin næste meget tydeligt igennem.
Der er på cd’en ingen numre fra Long Line Of Leavers (2000), Chronicles (2004) og In The Company Of Angels II – The World Will Sing (2006).
Lill-Britt Chrestine Johansen