Jødisk rapper fandt sin Messias

Mel Gibsons film ”The Passion of The Christ” viste Aviad Cohen, at Yeshua er jødernes Ha’Mashiach. – Jeg takker Yeshua Ha’Mashiach, (Jesus Kristus), som ledte mig ud af religionens trældom og tilbage til Abraham, Isak og Jacobs Gud og Hans sandhed.

Tidligere ”50 Shekel”-rapper Aviad Cohen, kendt som ”Hip-Hoppernes Konge”, fandt ”Yeshua Kongernes Konge”.

Sådan udtrykker Aviad Cohen sin glæde og taknemmelighed for, at han fandt Messias.
Aviad blev født i Tel Aviv i 1975 og flyttede to år senere med familien Cohen til Brooklyn, New York. Han voksede op i New York og New Jersey og gik på jødisk privatskole indtil gymnasiet. Senere tog han en bachelor i kommunikation, filmproduktion og Fine Arts-fotografi på Hofstra University.
Aviads familie var troende jøder, og han blev fra en tidlig alder undervist af rabbinere og de ortodoxe i jødedommen.

Af Arons slægt

Aviad Cohen er ikke et almindeligt jødisk navn, det rummer en helt speciel dybde. Aviad er det hebraiske navn for ”Evighedens Fader”.
– Det er et af Yeshua Ha’Mashiachs (Jesus Kristus/Messias) navne i Esajas kapitel 9 vers 5 i Bibelen, siger Aviad.
– Det er ret interessant, at mine forældre, som ikke troede på Yeshua Ha’Mashiach da jeg blev født, navngav mig efter jødernes sande Messias, siger han.
Aviads efternavn, Cohen stammer fra ”Kohan titlen”. En ”kohen” eller ”cohen” er det hebraiske ord for præst – ikke en almindelig præst, men en direkte efterkommer af Aron.Siden Aviad er en ”kohen”, er han levit.
– Da Aron var af Levis stamme, er alle kohanimitter levitter, fordi stammemedlemskabet går i arv fra patriarken til efterfølgende generationer. Men det er kun dem, som stammer fra Arons slægt, der kaldes kohanimitter. De øvrige levitter er korbanotitter, siger Aviad.

Arbejdede i Hollywood

Før Aviad blev kendt som 50 Shekel, arbejdede han i Hollywood med tv, film og musikvideo-produktion. Han havde også arbejdet i New York’s Soho distrikt i et firma, som komponerede musik og lydeffekter til reklamer for Mercedes, Audi, Jaguar, mv.
Aviad var så dygtig at han vandt en pris for ”Den bedste tv-komposition”.
– I løbet af min tid i filmbranchen var jeg også en ’vandrende jøde’, som ledte efter sandheden, det var bare de forkerte steder, jeg søgte.Traditionel jødedom havde efterladt mig hul indeni. Jeg forsøgte på alle måder at udfylde tomrummet i mit hjerte, som det viste sig, at kun Yeshua kunne udfylde, siger Aviad.

Rapperen 50 Shekel

Før Aviad hørte om ”50 Cent”, sad han en dag og undrede sig over, at ingen af de rige jøder i Hollywood tænkte på at lave noget positiv underholdning for de unge jøder. Derfor besluttede han sig for at give dem noget cool jødisk underholdning.
– Da jeg kort tid efter hørte om 50 cent og hans ”In Da Club”-sang, lavede jeg parodien 50 Shekel med ”In Da Shul”-sangen (shul betyder tempel), som blev et hit. Det var et sjovt, aktuelt og positivt budskab – og mange jødiske teenagere og voksne verden over så mig som den nye jødiske generations stemme, siger Aviad, som på få dage blev verdensberømt.
– Men det, som er mest interessant er, at Elohim (Gud) havde en plan om at bruge mig til sin ære. Så når den rette timing kom, ville jeg møde Yeshua og proklamere hans sandhed til alle, som besøger min hjemmeside, siger Aviad.

Søgen efter sandheden

Da Aviad blev klar over, at han som 50 Shekel representerede jøderne, besluttede han sig for at blive så jødisk som muligt. Han gik derfor i synagogen på Sabbatten og forsøgte at leve op til alle traditionerne, indtil det hang ham ud af halsen.
– Der var kristne, som fortalte mig om Yeshua, så i min søgen efter sandheden gik jeg på nettet og læste i det Gamle og Nye Testamente, siger Aviad.
Da han hørte om Mel Gibsons film ”The Passion of The Christ”, advarede rabbinerne ham strengt mod at have noget med den at gøre. De fortalte ham, at den var antisemitisk.
– Hver gang, jeg spurgte rabbinere eller ortodoxe jøder ud om Yeshua, forbød de mig at nævne hans navn igen. Derfor tænkte jeg, at der måtte være noget om ham Yeshua. Men hvem var han? Så en dag besluttede jeg mig for at gå hen til ”Best Buy” og købe ”The Passion” – selv om det var Shabbos (Sabbat), og jeg var i min traditionelle suit, siger Aviad.
Da han kom ind i butikken, var han så nervøs for at blive opdaget af de ortodoxe, at han lynhurtigt snuppede ”The Passion of The Christ” fra hylden og skjulte den under en anden dvd og gik til kassen.
– Jeg følte mig som en agent på tophemmelig mission. Inden jeg betalte kiggede jeg mig over skulderen for at sikre mig, at ingen jøde så, at jeg købte The Passion. Bagefter skyndte jeg mig ud, siger Aviad.

Yeshua Ha’Mashiach

Da Aviad kom hjem, satte han dvd’en i sin Mac-computer og så filmen.
– Det første, som tiltrak mig var, at de brugte Jesu rigtige navn Yeshua. Men også, at historien var en typisk jødisk stridighed. Der var intet hedensk ved filmen. Da jeg så farisærerene angribe Yeshua, mindede de mig om de rabbinere, som jeg havde haft bøvl med – de vil gerne ”spille Elohim” i stedet for at ”adlyde Elohim”. Jeg havde på fornemmelsen, at rabbinerne ikke fortalte mig hele sandheden om Elohims ord. Og jeg havde ret. De havde holdt mig væk fra min Ha’Mashiach, siger Aviad og fortsætter:
– I slutningen af filmen korsfæstede romerne Yeshua, og min mund stod på vid gab, ’Åh nej! Det var min Yeshua Ha’Mashiach! De korsfæstede ham! Han døde for mig!’ Jeg havde tårer i øjnene, jeg var aldrig blevet berørt så dybt i min sjæl, som det øjeblik hvor Ruach Ha’Kodesh (Helligånden) drog på mit hjerte, siger Aviad.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Problemer i farvandet

Medierne fandt hurtigt ud af, at Aviad var blevet kristen, så nyheden spredtes som lynild.
– Jeg ville gerne fortælle min familie og venner om min tro på Yeshua, når den rette timing kom. Men sådan blev det ikke. Der var nogle, som bedrog mig i New York og ringede til mine forældre, som praktisk talt gik amok, siger Aviad og tilføjer:
– Jødiske anti-missionærer er bange for berømte jøder eller rabbinere, som kommer til tro på Yeshua. Hvorfor? Fordi folk lytter til dem. Jeg blev derfor jødernes fjende nr. 1, fordi jeg tror på, at Bibelen er sandheden. Jeg er ikke overrasket over den måde, jeg og andre messianske jøder bliver behandlet på, når vi siger til jøderne, at de skal droppe deres menneskeskabte religion og omvende sig til Elohim og hans retfærdighed, siger Aviad.
Hans tro på Jesus kostede de fleste af hans venner plus en stor del af hans fanklub, som var chokerede og sendte ham de mest ondsindede e-mails.
– Mange sendte mig ondskabsfulde truende hade-mails, som fik Hitler til at ligne en fødselsdagsklovn! Men der var også andre fans, som så mig som en jødisk rapper, der blev en mand efter Guds hjerte. Op til i dag er der stadig fans, som holder øje med mig. Jeg tror på, at mange af dem vil tage imod Yeshua som deres Ha’Mashiach. Det ville være ægte jødisk at gøre det! siger Aviad.

Jøder og tro på Jesus

Hvorfor er det svært for jøder at tro på, at Yeshua er Messias?
– Fordi de ikke spekulerer på at undersøge hvem Yeshua er. Nogle rabbinere fortæller folkemængden, at Yeshua ikker er den jødiske Messias, og så følger jøderne rabbinernes løgne. Den anden grund er, at de fleste jøder er uvidende om Bibelen. De får ikke læst Guds Ord, fordi de ikke kender ham eller hans ord. Jeg beder for dem, og overraskende nok er jøder mere åbne for evangeliet, når det kommer fra en kristen, som ikke er jøde. Det er min erfaring, at det ikke er let for dem at tage imod de gode nyheder om evangeliet, når det kommer fra en jøde, siger Aviad.
Hvordan kan kristne så fortælle jøder, at Yeshua er deres Messias?
– Altså, for det første er de nødt til at vide noget om deres tros hebraiske rødder. Jesu rigtige navn er Yeshua. Jøderne ser jul og påske som hedenske fester. Jøderne er sarte og skal behandles forsigtigt, siger Aviad og fortsætter:
– Det som tiltrak mig, da de kristne vidnede for mig, var sandheden. Jeg stolede aldrig på rabbinerne som barn. Det var, som om de skjulte noget. Da jeg fandt ud af sandheden, tænkte jeg: ’hvordan kunne vi være så dumme?’ Vi som har nogle af de mest intelligente hoveder, som Albert Einstein, Steven Spielberg, Ben Stein osv, hvorfor har ingen af disse jøder fundet ud af sandheden om Yeshua?
Jeg var nødt til at slippe min stolthed og komme tilbage til Elohim, selv om det kostede mig alt, siger Aviad.

Musik for Yeshua

Aviads musikkarriere stoppede ikke ved 50 Shekel. I dag har han sit eget studio og er udkommet med debutalbummet: ”Hooked on the Truth”.
– “Hooked On The Truth” er mit vidnesbyrd. Albummet er for de nye i troen, dem som er blevet lunkne, men også for dem, som ikke tror. Men mest af alt er det for Yeshua, det er til ære for ham, siger Aviad og tilføjer under interviewet:
– Vidste du, at Yeshua kom til mig på mit værelse i Queens, da jeg var 50 Shekel? Han talte til mig sent om aftenen, da jeg sad i min seng. Han sagde: ’Lav musik for mig!’ Jeg svarede, ’Men folk vil ikke forstå det!’ Dertil svarede Yeshua: ’Lad være med at bekymre dig, de skal nok forstå det!’ Yeshua talte til mig i et helt kvarter. Bagefter sprang jeg ud af sengen og opdagede, at den musik-software, som havde været umuligt for mig at lære, pludselig gik op for mig, efter at Yeshua havde besøgt mig. Jeg var chokeret. Da begyndte jeg at komponere musik på min Mac-computer, siger Aviad, som kommer til Danmark i november, hvor han rejser landet rundt for at give koncerter og fortælle om Jesus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Læs interviewet med ham og de danske arrangører
her.