Kunstig natur

Jeg er ekspert i kunstige blomster. Mit hjem blomstrer året rundt med fabriksproducerede blomsterparodier, som hverken visner eller tiltrækker fluer (men samler støv).Den eneste levende plante, jeg har i mit hjem, er en kaktus, som, trods min manglende evne (og lyst) til at vande den, besidder en bemærkelsesværdig overlevelsesevne. Især efter at mit marsvin på mystisk vis i fjor forsvandt…
Anyway, en solrig søndag eftermiddag gik jeg sammen med en veninde rundt i en forretning med brugskunst og nipsting. Jeg fik øje på en stor samling kunstige planter, og som den plastikblomst-ekspert jeg er, forklarede jeg min veninde, at dette var en imponerende samling af både små og store kunstige planter:
– Ja, det er utroligt, hvad man kan købe i plastik nu om dage, sagde jeg mens jeg blev inspireret til at give en praktisk demonstration af plastikplanternes imponerende modstandsdygtighed, så jeg hev i et blad. Og vupti, bladet sprak i to. Og det slog mig, at jeg netop havde flænset en levende organisme til 499 kroner.
Jeg mærkede straks butikassistentens ånde i nakken, og da jeg vendte mig om med det halve blad i hånden, var det svært at komme på en frisk bemærkning over for mandens korslagte arme og tappende pegefinger. Hverken humor eller charme virkede, men det gjorde derimod mit dankort. Min veninde holdt ikke op med at grine før tre dage efter.

Nu synes jeg, det er tid til at skifte emne. Lad mig fortælle om mine andre problemer med ægte blomster.
Tag fx husfreden, denne runde pjuskede grønne sag (grønsag?) med humørsvingninger større end en hormonpumpet pubertetsteenager. Enten får den for lidt eller for meget opmærksomhed. Den drukner eller tørrer ihjel ved synet af en dråbe vand eller et nanosekunds solstrejf. Det er et genialt metaforisk navn for en blomst, der er svær at holde ved lige – Husfreden! Så den er permanent fjernet fra mit blomsterrepertoire. Som stereotypisk storbybeboer er det med disse dårlige erfaringer i mente, at jeg holder mig til den falske vare.

Jeg må være klodens mest naturfremmede person – Sådan er jeg vistnok bare af natur.