Spejlbilledet…

Hvad skulle vi gøre uden et spejl? Vi hænger foran det om morgen, i løbet af dagen inden vi skal videre i programmet og om aftenen inden sengetid.Ud over disse spejltider, skal vi ikke glemme alle butiksruderne, bakspejlet, spejlet i bilens skyggeklap, prøverummene i butikkerne og så lommespejlet i tasken.
Man skulle ikke tro det, men på mystisk vis forandrer vores ansigter og kroppe sig i løbet af en dag.
Om morgenen synes de fleste, at de ser forfærdelige ud, det plejer at hjælpe lidt efter en forfriskende morgentoilette.
I løbet af dagen skiftes vi til tjekke udseendet på toilettet i pauserne for at sikre os, at vi ser ”godt ud”. (Mændende har kammen i baglommen, helst en blå eller sort, og kvinderne har læbestift og en pudder i tasken. Teenagere kan godt skifte frisurer en tre-fire gange om dagen, især hvis håret er langt!!)
Om eftermiddagen skal tøjet måske skiftes, og håret sættes igen, og make-upen rettes.
Trods det hårde slid er spejlbilledet i butiksruderne ikke altid tilfredsstillende. Om aftenen er vi så udmattede, at hvad spejlet viser, er lige meget. (Med mindre der kommer uventet besøg efter aftensmaden, så skal alle i huset lige tjekke spejlet!) Lyder det bekendt?

Næste dag gentager mønstret sig, nogle dage ser vi godt ud, og andre dage er alting galt. Det sjove er, at hver gang vi har set os i spejlet, har vi set det samme ansigt og den samme krop. Du er dig, og jeg er mig, uanset hvor meget spartlemasse, creme de la creme og hårlak vi bruger.
Et spejl kan desværre kun give et billede af emballagen og ikke af indholdet. Når vi har det i mente, er det egentlig lidt skørt, at vi bruger så meget energi foran spejlet. Vi ved jo godt, at det, som gør os smukke, ikke er hvor flot det ydre er, men derimod når sjælen udfolder sig, og den indre personlighed giver det ydre kulør. Alligevel lurer spejlfælden og render til tider om hjørnet med os.
Skal vi ikke fylde på med Guds ord i stedet for og lukke ørene for løgnen om dårligt udseende. Vi er trods alt skabt i Guds billede, og når han er skønheden selv, så må vi også være smukke…