Spring ud i det

Da jeg tog på sommerlejr fik jeg ved indgangen en seddel i hånden. Der stod, at der var stor mangel på børnemedarbejdere, og de opfordrede enhver, der var interesseret, til at melde sig som frivillig.Jeg kiggede lidt på sedlen, men besluttede mig for, at jeg altså ikke ville arbejde i min ferie. Jeg kom op til min lejr og tænkte ikke mere på det.
Altså indtil jeg skulle på toilettet. Ud over at alle fik en seddel ved indgangen, sad der nemlig også en på hver eneste toiletdør.
Der gik det op for mig, at der virkelig var stor mangel på børnemedarbejdere, og at jeg nok burde melde mig. Jeg er leder i børneklubben hjemme i min egen menighed, så jeg har en smule erfaring på området. Alligevel kom den usikkerhed, de fleste vil kunne genkende, op i mig: Er jeg nu god nok? Kan jeg klare så mange børn? Kan jeg håndtere ansvaret? Alle de tanker, der får en til at tvivle på sig selv, kørte igennem mit hoved. Til sidst besluttede jeg mig for, at jeg nok selv skulle bestemme, hvad jeg kunne og ikke kunne.
Så jeg troppede op til infomøde og endte med at stå som gruppeleder for 11 fire til femårige. Panik! Børnene i min klub er mellem 7 og 12 år, og jeg har aldrig arbejdet med nogen, der var yngre. Men prøves skulle det. Så jeg gik i gang med at lege og snakke med børnene, godt hjulpet på vej af min gruppemedhjælper. Hun havde heldigvis prøvet at være børnemedarbejder på lejren før.
Efter bare to dage havde jeg fuldstændig tabt mit hjerte til arbejdet med de små børn. Jeg følte mig helt opløftet, når jeg gik til frokost, efter at børnene var taget hjem, og jeg gik rundt og glædede mig til at komme i gang igen. Det var en fantastisk oplevelse, og jeg skal helt sikkert være børnemedarbejder igen næste år, men hvis jeg ikke var sprunget ud i det, havde jeg aldrig fundet ud af, hvor fedt det var.
Så lad være med at give efter for usikkerheden og tvivlen. Det kommer ikke fra Gud.
Selvfølgelig skal man være realistisk, men nogle gange er det bedst bare at springe ud i noget nyt. Vi lærer ikke noget, hvis vi ikke bevæger os uden for vores tryghedszone engang i mellem.