De skal gøre mission sejt for højskoleelever

Mange går med en opfattelse af, at ”ydre mission” er noget, der foregik i gamle dage – og at det er noget med at henleve hele sit liv som single i Afrika.Men mission er også noget, der foregår i dag og på helt andre måder, end mange tror.

Læge Helge Rasmussen, PA Heidi Jørgensen og lærerstuderende Samuel Christiansen – en del af det faste team på School of Mission, som bl.a. fører eleverne til Kina og Togo i Afrika. Med i teamet er desuden sygeplejerske Anita Tind samt Peder Tind, som har en BA i statskundskab.

– Vi vil gerne hjælpe højskoleeleverne med at få afklaret, om mission måske er noget for dem – og hvad de i givet fald kan lave, fortæller Helge Rasmussen, der er uddannet og har arbejdet 5 år som læge, men nu arbejder som højskolelærer et par år kombineret med lægearbejdet.
– Vi vil gøre mission jordnær. Vi vil facilitere eleverne til at finde ud af, om det er noget for dem.
Unge længes efter afklaring. Og her kan de finde ud af, hvad de skal bruge deres liv på, mener Helge.

Fokus på mission

– International Apostolsk Højskole har altid været missionsorienteret. Men nu opretter vi en speciel missionsskole, hvor eleverne vil opleve, at de kan ”be the change” – selv gøre og være en forskel, siger forstander Bent Christiansen. Han nævner, at skolen gennem elever har etableret mange missionsprojekter i Afrika og Asien, fordi mindst 1/3 af eleverne kommer fra udlandet, og mange af dem er meget aktive i mission, når de vender hjem.
– Vi har uddannet lærere til Bukina Faso, Elfenbenskysten, Cameroun, Congo, Benin, Togo og Zambia, fortæller han.

Ny højskole i Togo

– Vi vil ikke bare undervise i teorien, men selv ud og gøre en forskel, siger forstander Bent Christiansen.

Et specielt projekt er en højskole i Togo, som højskolen i Kolding er involveret i at opbygge. Eleverne vil derfor komme med på en 5-ugers rejse til det vestafrikanske land og selv deltage i arbejdet med at opbygge skolen og 40 landsbyprojekter.
– Vi vil ikke bare undervise om mission i teorien, forklarer Bent Christiansen. – Vi vil ud og hjælpe de lokale med at undervise, oprette sundhedsklinikker, skaffe lån til mikrofinans osv. Selvfølgelig skal eleverne først have en grundig bibelsk undervisning om teorien og fundamentet for det, vi gør.
Heidi Jørgensen har selv været i Kenya som volontør hos Susanne og Leif Madsen.
Hun er uddannet sundhedsassistent, men har på det seneste arbejdet som PA – personlig assistent for forstanderen, og hun glæder sig til at være lærer og med i det nye missions-team.
– Jeg elsker Afrika, og jeg synes, det er spændende, at mission er for alle, og at vi selv kan gøre en forskel. Det er vores motto: Be the change.
Samuel Christiansen er med på teamet, selv om han er i gang med en læreruddannelse. Han har nemlig været med på to rejser til Togo og kender projektet på nærmeste hold. Desuden har han været i Zambia og et år på Rick Joyners missionsskole Morning Star i USA, som har rødder tilbage til Brødremenigheden, der var pionérer inden for verdensmissionen.

Til Kina og Europa

Højskoleeleverne på Missionsskolen får også mulighed for at komme med på en kortere tur til Kina, hvor der sker så meget netop nu.
Desuden bliver der ture ud i Europa.
Skolen strækker sig over 9 måneder og begynder den 21. september. Alligevel har det været muligt at holde udgiften nede på 43.900 kr., fortæller Heidi Jørgensen.
Højskolen i Kolding har Apostolsk Kirke som bagland, men de fleste af eleverne kommer efterhånden fra alle mulige andre kirker, og det har forstanderen det godt med.
– Vi vil gerne stille de gode rammer og muligheder, vi har, til rådighed for alle.
Henri.


Artiklen fortsætter efter annoncen: