Fra sygdom Til sundhed

Du er velkommen til at skrive til mig og stille mig spørgsmål. Der vil blive bedt for alle brevemner. Ønskes en salvedug tilsendt, medsend da venligst adresseret og frankeret svarkuvert (normalkuvert 5.50 kr.). Salvedug kan ikke rekvireres over internettet.
Orla Lindskov Christensen
Anne Maries Vej 16
9000 Aalborg

Spørgsmål 1:

Vi skændes meget

Kære Orla Lindskov
Nu er det nok på tide, at jeg får skrevet til dig. Jeg har lidt af migræne i længere tid nu. Jeg er en kvinde på 42, og jeg er gift. Det er ikke noget ideelt parforhold. Vi skændes meget selv over småting. Som forældre skændes vi også meget med vores børn. Efter hver eneste af disse opgør i familien føler jeg mig fuldstændig drænet for energi. Jeg bliver dødtræt, og ofte fører disse opgør til, at jeg får et migræneanfald. Så må jeg holde mig i ro i nogle dage, og i den periode, mærkeligt nok, skændes vi ikke, men er rigtig søde ved hinanden. Mine børn siger i den periode, hvor jeg ligger med migræne: ”Mor, du skal blive rask igen. Vi vil ikke miste dig.”
Jeg har tre dejlige, søde unger. Min mand og jeg tror på Gud. Jeg så din Brevkasse i et nummer af Udfordringen, som lå henne i kirken.
Hvad tror du det skyldes, at jeg bliver så forfærdelig træt, når vi har skændtes og endda får migræne af det. For mig at se er opgør i familier noget ganske normalt. Det sker vel også i de bedste familier. Jeg oplevede det også i mit eget barndomshjem.
De bedste hilsener fra
En hustru og mor

Svar 1:

Bryd den onde cirkel

Kære hustru og mor
Jeg tænker, efter at have læst dit brev, på talemåden: – ”Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.” Jeg tænker selvfølgelig på dine migræneanfald. De har jo den gode virkning i jeres familie, at I ikke skændes, men er rigtig søde ved hinanden, mens anfaldene står på. Selvfølgelig ønsker jeg, at du skulle være fri for migræneanfald. Ingen tvivl om det.
Du skriver, at du føler dig fuldstændig drænet for energi, efter at I har skændtes.
Ja, faktum er, at selv om du spiser økologisk, er vegetar, dyrker regelmæssigt motion og måske endda løber 10 kilometer hver dag, men samtidig lever i et parforhold, som er negativt med hyppige skænderier med din mand eller dine børn, så mister du livskraft og energi og lever i et mønster, som kan føre til sygdom, eller som kan hindre dig i at blive rask under sygdom. Hvis du derimod trækker dig væk fra skænderier, ja, væk fra det negative i det hele taget, så kan du spise kattemad og alligevel blive ved med at være sund. Det med kattemad vil jeg selvfølgelig ikke anbefale. Du skal spise god og sund mad. Det er bare sådan, at sund mad eller motion i sig selv ikke er nogen garanti for sundhed, især ikke hvis de åndelige love for sundhed bliver overtrådt.
Det har stor betydning med indre og ydre fred, hvis man ønsker at bevare et godt helbred, eller hvis man ønsker at blive rask igen under sygdom.
Du siger, at I også skændtes i dit barndomshjem. – Ja, så meget mere synes jeg, at du skal prøve at bryde den onde cirkel. Begynd derfor at øve jer i at tale pænt til hinanden. Måske er det dig, der skal begynde på det. Jeg tror, at dit eksempel hurtigt vil smitte af på din mand og dine børn.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov

Spørgsmål 2:

Smerterne bliver forværret

Kære Orla!
Først tak for alt det, du gør for så mange mennesker. Vi glæder os hver gang, vi skal høre dig ude i Kristent Centrum i Aalborg. Vil du sende mig en salvedug. Hvad er det egentlig, der sker, når vi bruger salvedugen?
Jeg tænker på, at der kan være modstand, og smerterne kan blive forværret en tid. Det har jeg oplevet flere gange.
Mange kærlige hilsner H.

Svar 2:


Artiklen fortsætter efter annoncen:Helbredelses-smerter kaldes det

Kære H.
Det du beskriver som modstand, og smerterne, der bliver forværret en tid, det kan også indtræffe, efter at man har modtaget forbøn under håndspålæggelse. Det er sket flere gange. Jeg vil prøve at beskrive fænomenet i en slags billedsprog: Under håndspålæggelse og ved modtagelse af salvedugen sker der det, at den levende Jesus Kristus kommer på besøg. Hans helbredende kraft strømmer ved Helligånden til det syge og smertende legeme, hvor sygdomskræfter har taget bolig. Der opstår en kamp i den syge krop mellem sygdomskræfterne og Jesu helbredende kraft. Denne kamp kan give smerter, for sygdomskræfterne sætter neglene i for at blive i vores legemer. Disse kræfter forlader som regel ikke vores legemer godvilligt. Denne kamp, mellem sygdom og helbredelse kan tage længere eller kortere tid, og den kan være en tros-prøvelse for den syge. Især hvis den syge ikke forstår, hvad det er, der foregår. Den syge kan nemt komme til at tro, at han eller hun er blevet mere syg end før på grund af forbønnen. Men sådan er det heldigvis ikke.
Man kan sammenligne fænomenet med det, der sker, efter at man er blevet opereret af lægerne på et hospital. De første dage efter operationen kan man have stærke smerter. Det er helt almindeligt, og man får tilbudt smertestillende medicin. Men de smerter, man oplever efter operationen, er faktisk det, man kunne kalde helbredelses-smerter. I langt de fleste tilfælde er de et positivt varsel om, at helbredelse er på vej.
Her skal jeg dog tilføje, at det langt fra er alle, der modtager forbøn og får tilsendt salveduge, som oplever de nævnte smerter efterfølgende. Men nogle gør. Hvorfor det er sådan for nogle og ikke for andre, kan jeg ikke give noget endeligt svar på. Måske tillader Gud smerterne for at styrke vores tro og lære os at holde fast i løfterne under alle forhold. Det er nemlig sådan, at når vi holder fast i Gud, giver han altid lidelsen en mening. Ikke hermed sagt, at det er ham, der sender lidelsen over sine børn. Lidelsen kom som bekendt ind i verden med syndefaldet.
Paulus prøvede også smerte og lidelse under sin tjeneste for Gud og Jesus Kristus. Men han gav os de herlige og trøstende ord: – at alting samvirker til noget godt, for dem, der elsker Gud.
Sådan har du og jeg også lov til at se på den lidelse, vi kommer ud for i livet. Også den lidelse, der stammer fra sygdom.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov.

Min oplevelse:

Søvnløshed

Kære Orla
Jeg havde lidt af søvnløshed i mange år og havde slidgigt i begge mine knæ. Værst i det ene. Jeg har været nødt til at tage gigtmedicin og smertemedicin for overhovedet at kunne bevæge mig rundt og komme omkring. Men så tog jeg turen til Allerød Bibliotek for at blive bedt for af dig.
Nu har jeg det godt. Jeg sover godt uden problemer, og jeg er ophørt med at tage smertestillende medicin og gigtmedicin. Det har været en dejlig oplevelse for mig, og det har bekræftet, at Jesus lever. Jeg er meget taknemmelig.
Mange hilsener fra
En taknemmelig kvinde


Artiklen fortsætter efter annoncen:Min oplevelse:
Hej Orla Lindskov
Jeg skriver til dig, fordi jeg før har haft gavn af en salvedug fra dig. Jesus Kristus har helbredt mig for utrolig mange sygdomme og smerter. Jeg vil bede dig om at sende mig en ny salvedug, da jeg nu igen har problemer med min krop. Må Gud velsigne dig, Orla.
Kærlig hilsen
S.P.G.