Andreas vender hjem til Nordjylland

Andreas fik verdensnavnet ”Delirious?” til fødebyen Hjørring. Efter nogle år i København og Australien er han nu med i ”Projekt:Kirke”.Når verdensbandet ”Delirious?” torsdag aften holder koncert i Vendiahallen i Hjørring, kan byen takke Andreas Mathew for det.

– Vi vil satse på et voksende kreativt miljø, men mest af alt en afbalanceret kirke, hvor alle skal kunne føle sig velkomne, siger Andreas Mathew om Projekt:Kirke, som arrangerer koncerten.

Andreas Mathew er den ene af de i alt fem musikalske Mathew-søskende: Mathew, Rebekka, Sabina, Simon og Maria, som er vokset op med sang og musik i et præstehjem.
Børnene slog først igennem med ungdomsbandet Creamy. Senere blev især lillebror Simon Mathew kendt – bl.a. ved at vinde Scenen er din og senest det danske Melodi Grand Prix.
Søsteren Sabina er et af de største navne inden for moderne lovsang i Danmark.
Bag ved dem alle står Andreas. Han var landets første event- og musikpastor i Kirken i Kulturcentret i København. Han har i samarbejde med Stefan Winther fra CMD arrangeret flere koncerter med de helt store navne inden for den kristne musikscene – Delirious?, Rebekka St. James, United, Carola…

Tilbage til Jylland

Og nu er han sammen med Torsten Conrad og et team af folk fra forskellig kirkebaggrund i gang med ”Projekt:Kirke Hjørring”.
– Hvorfor er du nu taget tilbage til Nordjylland?
– Helene og jeg har hele tiden vidst, at vi ville vende tilbage til vores fødeby, Hjørring, når vi havde haft nogle år i København, fortæller Andreas.
Selv har han sine forældre Annie og Punnoose Mathew i Hirtshals, mens Helenes forældre bor i Hjørring. Helene er Visual art director. Hendes far er Simon Jacobsen, leder af GOD tv i Skandinavien.
Forældrene glæder sig specielt over at have deres kun 17-måneder gamle barnebarn Kiaya i nærheden.

Mødte Delirious? i Australien

Efter årene som musikpræst i København rejste Andreas nemlig med Helene og datteren Kiaya til Australien.
Her tilbragte de 8 dejlige måneder i Sydney ved Christian City Church. Det er en af de nye mega-kirker, som Phil Kringle har oprettet mange af rundt om i verden.
Her lærte de meget om at ”plante kirke”.
– Vi vil satse på et voksende kreativt miljø, men mest af alt en afbalanceret kirke, hvor alle skal kunne føle sig velkomne.
Vi launcher kirke i stedet for at plante – for at hele samfundet kan mærke effekten af ”opsendelsen”. Vi er fokuseret på at tage alle med på vandring – mod og med Jesus – at kunne skabe muligheder for at være i lære hos Jesus i Danmark i dag.
Koncerten med Delirious? er en del af det. Det er Projekt Kirke, der står som arrangør.
– Hvordan lykkedes det dig at skaffe Delirious? til Hjørring – ovenikøbet på deres afslutningsturné?
– Jeg har jo tidligere arrangeret koncert med dem og havde derfor lagt billet ind for nogen tid siden. Valget stod mellem dem og United.
Mens vi var i Australien mødte jeg Delirious? igen, og vi blev enige om, at de skulle komme til Hjørring.

Musikken med hjemmefra

Andreas Mathew har både troen og musikken med hjemmefra. Som 14-årig blev han ”tvunget” af sin far, der var præst, til at overtage børnekoret i Pinsekirken i Grenå, hvor de dengang boede.
– Der var ikke andre til at overtage børnekoret i kirken, da en ældre dame stoppede, så min far overlod det til mig. Det er jeg glad for i dag, selv om jeg ikke gad dengang.
Jeg har altid selv været glad for at synge og spille og besluttede derfor at tage arbejdet med børnekoret som en udfordring og give det en chance.
Koret fik hurtigt navnet Unoderne, indspillede flere cd’er, solgte godt og turnerede over hele landet. Derefter arbejdede jeg med børnekoret KOPP, som også blev en succes med koncertturneer i ind- og udland.
Ud af KOPP kom Ranva, og min søster Rebekka dannede Creamy.
Det var nogle producere, der fik ideen til at sætte dancerytmer til kendte børnesange. De udgav tre cd’er, hvoraf en udkom i otte lande.

Talentspejder

Andreas har talent for både selv at stå på en scene og at få øje på andre talenter og føre dem frem til succes.
Andreas’ første succes som ”manager” var børneduoen Creamy, der fik en Grammy og solgte 200.000 af deres første cd. Han stod også bag børnestjernen Razz, B-Boys og broderen Simon Mathew, der som bekendt har vundet TV2’s underholdningsprogram „Scenen er din“.

Musikpræst for
1200 medlemmer

Senere kom Andreas til København, hvor han som 30-årig blev musikpræst i kirken i kulturcentret. En pinsekirke med ca. 1200 medlemmer!
Her var han sammen med Katrine Høgenhauge, som er lovsangspræst, leder af lovsangsgruppen. Den har udgivet flere cd’er og været en stor succes langt uden for kirken.
Det var også Andreas, der var primus motor bag kirkens årlige juleshow med over 100 medvirkende, både professionelle kunstnere og frivillige.
– Min vision er at skabe et miljø af kreativitet og åndeligt fællesskab. Kirken skal være et sted, hvor også kunstnere, sangere, musikere, artister og skuespillere trives. Et sted, hvor de føler sig værdsat, elsket og accepteret.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Gud – og karrieren

I Pinsekirken i København var flere af sangerne og musikerne i lovsangsgruppen professionelt uddannede og lever af det. Det er en god kombination, mener Andreas.
– Kunstneriske gaver og talenter er givet af Gud, derfor skal de udvikles og bruges til velsignelse både i og uden for kirken. Det er et stærkt vidnesbyrd både at kunne tjene Gud og leve et kristent liv, samtidig med at man optræder uden for kirken. Kunstneres livsstil er forbilleder, uanset hvilken scene, de står på. Der er brug for kristne i showbranchen. Jo flere des bedre, understreger Andreas Mathew.
– Det er unge, som er parat til at betale prisen ved at følge Jesus, som tjener i kirken ved siden af deres levebrød som musikere og sangere. De spirer frem i de her år. Det er meget opmuntrende.