Annullér Julen! – Jesus har først fødseldag til sommer…

Forskere har nu med stor nøjagtighed regnet ud, at Jesus fødsel fandt sted den 17. juni.Der skulle være gode chancer for at nå juleindkøbene rettidigt.

– Det her kan styrke folks tro, mener astronomen Dave Reneke.

Det viser sig nemlig, at den stjerne, der ifølge Biblen guidede de vise mænd til Jesus, først viste sig over Betlehem den 17. juni.
Det er den australske astronom Dave Reneke, der ved hjælp af avanceret computer-teknologi har udregnet den nøjagtige position for himmellegemer på nattehimlen, som den har set ud over Det Hellige Land for 2000 år siden.
Han opdagede, at en lysende stjerne vitterligt viste sig over Betlehem, blot ikke den 24. december, men knapt et halvt år senere.

Venus og Jupiter

Forskerne antager, at stjernens markante fremtoning skyldes, at planeterne Venus og Jupiters baner krydsede så tæt, at de har taget sig ud som én stor skinnende stjerne.

Sandsynlig forklaring

Med Mattæusevangeliet som reference har Dave Reneke nøjagtigt kunnet udpege de to planeters møde julenat – den 17. juni.
– Vi har software, der kan genskabe nattehimlen, nøjagtigt som det var på et hvilket som helst tidspunkt de sidste flere tusinde år. Vi siger ikke, at det helt sikkert var julens stjerne. Men det er den mest sandsynlige forklaring, jeg hidtil er stødt på, fortæller han til avisen The Daily Mail.
– Astronomi er så præcis en videnskab, at vi kan udregne præcis, hvor planeterne var.

Annulerer ikke julen

Dave Reneke forsøger dog ikke at annullere den jul, mange har haft travlt med at forberede de seneste uger.
– Men december er blot en vilkårlig dato, vi har valgt, påpeger han kækt.
Astronomen ser da heller ikke sin opdagelse som en udfordring af julehøjtiden.
– Dette er ikke et forsøg på at udfordre troen. Tværtimod. For det bekræfter, at der virkelig viste sig et lysende objekt i øst dengang. Ofte, når vi blander videnskab og religion, skaber vi forvirring. Men i det her tilfælde mener jeg, det kan styrke folks tro, slutter han.

Læs mere her