Han var død og så Himlen

Don Pipers krop lå livløs i den havarerede bil – men samtidig oplevede han al himlens herlighed…!
En kollega bad for ham, og han kom mirakuløst tilbage til livet efter 90 min.På vej hjem fra en konference blev den da 38-årige Don Pipers bil smadret af en lastbil, som kom over i den forkerte vejbane.Taget blev skrællet af, og ambulancefolkene konstaterede ved ankomsten, at han var død på stedet.
Don Pipers krop lå livløs i den havarerede bil – men samtidig oplevede han al himlens herlighed…!
En modtagelseskomité af mennesker, han havde kendt på jorden, tog imod ham. Han oplevede en fantastisk atmosfære og en vidunderlig lovsang. Han var fyldt med ærefrygt over al den skønhed, sang og musik, han mødte.

Bestseller

Det kan man læse om i Don Pipers bog ”90 minutter i Himlen” (Scandinavia 2006).
Bogen er allerede solgt i mere end fire millioner eksemplarer i USA.
Den var i 100 uger på ”New York Times’ bestseller-liste” og er blevet oversat til 39 sprog.
Ulykken skete 18. januar 1989. I dag holder Don Piper foredrag og bliver interviewet i aviser og tv, fordi hans oplevelser bekræfter, at der er et liv efter døden.
– Når de har læst min bog og ved, hvad der er sket mig, og så ser, at jeg kan gå og bevæge mine arme, er de fuldstændig overvældet. Og det er virkelig utroligt: Jeg havde mistet mit venstre ben, min venstre arm lå bagi bilen.

Vakt til live ved bøn

Mens Don Piper oplevede himlen, ankom en anden deltager fra konferencen til ulykkesstedet. Han spurgte, om han som præst kunne være behjælpelig. Men ifølge ambulancefolkene var det for sent.
Alligevel følte han, Gud sagde til ham, at han skulle gå hen og bede for den døde. Han skulle især bede for helbredelse af indre sår.
Hans tro blev sat på en alvorlig prøve. Skulle han virkelig bede for en død mand?
Men han adlød Gud, satte sig ind på bagsædet, lagde hænderne på den døde – der var ingen puls – og begyndte at bede, græde og synge. Han blev ved, og pludselig sang han ikke mere alene. Den døde sang med på sangen „Hvilken ven vi har i Jesus“.
Efter 90 minutter i himlen vendte Don Piper tilbage til livet.

Ikke bare nærdød

– Mange mennesker har såkaldte ”nær-død-oplevelser”.
Jeg havde ingen nær-død-oplevelse. Jeg var død i 1½ time, fortæller Piper.
– Man har selvfølgelig undersøgt det i længere tid, for læger kan ikke forklare fænomenet. De kan opstille teorier, men ingen af dem har selv oplevet det.
For mig selv var det den mest virkelige erfaring, som jeg nogensinde har haft.
Alt her omkring mig forekommer derimod så forgængeligt og foreløbigt. Himlen er evig. For mig har livet fuldstændig ændret sig.
I bogen fortæller Don Piper meget stærkt og opmuntrende om tiden i Himlen. Opholdet har gjort et stærkt indtryk på ham. Han længes tilbage til herligheden, men han tror, der er et formål med, at han kom tilbage til livet.

Svært at leve igen

Da han vendte tilbage til livet, blev hans tro på Gud for alvor sat på prøve gennem et langvarigt og smertefuldt sygdomsforløb.
– Jeg gennemgik noget, der nærmest må beskrives som helvede her på jorden, fortæller han. Gang på gang overvejede han, om det ikke var bedre at dø end at leve med de voldsomme smerter og afhængigheden af andre.
Don Piper måtte gennem 34 operationer og nogle meget smertefulde behandlinger.
Han beskriver gribende, hvad det betød for ham selv, hans kone, børnene, forældrene, svigerforældrene, venner og kolleger.

Hjælper andre

I dag kører han igen i bil, går på trapper med knirkelyde, men kan stadig ikke løbe.
Til gengæld kan han hjælpe andre, som lige har mistet en af deres kære eller selv er ramt af en voldsom ulykke.
– Da jeg var lænket til sengen, var jeg fuldstændig afhængig af andres hjælp, og det gjorde mig depressiv. Jeg var ikke sikker på, om jeg nogensinde igen ville se en mening med livet. Jeg kan identificere mig med disse mennesker, og som kristen kan jeg vise en vej til at overvinde depressionen, fortæller Don Piper, der har skrevet en ny bog for at hjælpe sorg-ramte til en ”ny begyndelse”. Bogen er endnu ikke udkommet på dansk, men på bl.a. engelsk og tysk.

Evigt liv giver håb

– Jeg er overbevist om, at Jesus har givet os et liv nu og i evigheden. Når vi ved, at vi kommer i Himlen, skulle vores nuværende liv da ikke også blive bedre og lykkelige af det? Og alligevel bliver vi igen og igen tynget af det ubehagelige i livet. Når Gud giver os et evigt liv, betyder det ikke, at vi er befriet for tragedier og besvær, men at vi er bedre rustet, når det sker.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Har du kontakt til andre, som har oplevet noget lignende?
– Der går faktisk ikke en dag uden, at mennesker kontakter mig, ser sig ængsteligt omkring og fortæller mig helt fortroligt: Jeg har oplevet noget lignende. Og så tilstår de, at jeg er det første menneske, som de fortæller om det, for de er bange for, at andre mennesker vil latterliggøre dem.

Himlen findes

Stemmer de forskellige oplevelser overens?
– Det er påfaldende, hvor meget oplevelserne ligner hinanden. Der er forskelle, men i det centrale er de identiske. Jeg mener, at forklaringen ganske enkelt er, at de er virkelige. Himlen findes virkelig.
I et forskningsprojekt har videnskabsfolk interviewet børn, som sagde, at de havde oplevet noget efter døden.
De havde før intet set om det i tv eller læst om det i bøger. De vidste ikke, hvad ”nær-død-oplevelser” var. Disse børn, som var klinisk døde, berettede alle det samme. Under dette forskningsprojekt begyndte nogle videnskabsfolk at tro.
Jeg har personligt ventet 14 år, inden jeg skrev min bog.
For det første ville jeg ikke genopleve den forfærdelige oplevelse, tiden på sygehuset og alle smerterne.
For det andet ville jeg ikke nødvendigvis offentliggøre oplevelserne i Himlen. For mig var det en ”hellig hemmelighed”. Det var noget helt personligt, som Gud havde vist mig, og som jeg ikke nødvendigvis ville offentliggøre.
Først under en samtale med en ven fik jeg ideen, at det kunne være en lise for andre.
Efter at jeg havde skrevet bogen, håbede jeg, at folk fra nu af ikke længere ville udspørge mig om mine oplevelser. Det modsatte var tilfældet…

Du fortæller om, hvor skønt der var i Himlen. Men findes der også et helvede?
– Helvede er nøjagtig lige så virkeligt som Himlen. Jeg tror, at menneskene venter på dommens dag, der hvor jeg var. Helvede er mere end ild og svovl og mørke. Helvede betyder frem for alt en evig adskillelse fra Gud. Hvilken frygtelig vision, når man ikke engang kan anråbe Gud.
Her på jorden kan man vende ryggen til Gud, man kan være gal på ham eller anklage ham. Men han lytter hele tiden.
Men i helvede er denne mulighed der ikke.
– Grunden til, at flere mennesker beretter om oplevelser i Himlen end i helvede, er, at der bliver lyttet mere, når man siger, at man har set Himlen.
Den, som fortæller, at han har været i helvede, siger implicit, at han må have lavet noget dårligt.
Men jeg har talt med mennesker, der har oplevet noget lignende. Howard Storm har skrevet en bog om helvede. Og der findes en meget kendt bog, der hedder ”25 minutter i helvede”. Om det er oppe eller nede, ved jeg ikke.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Var det din sjæl eller ånd, der var i Himlen?
– Jeg var synlig og følte mig som en krop, men jeg tror ikke, at det var den krop, som jeg en dag får. Biblen siger, at de døde vil opstå på dommens dag. De mennesker, som jeg så i Himlen, var synlige. Jeg genkendte alle. Alle havde spillet en bestemt rolle i mit liv. Fx var der to unge mænd, som jeg har gået i skole med. Begge døde kort efter skoletiden. Den ene havde en stor betydning for min kristne tro. Den anden havde gjort ting, som han helst ikke skulle have gjort. Og senere traf jeg en fælles ven, som jeg fortalte, at jeg havde set den mand i Himlen. Han smilte og sagde: Det er fantastisk. At der var mennesker i Himlen, som havde syndet, viste mig, at vi ikke behøvede at være perfekte for at komme i Himlen, men derimod er frelste som kristne. Det giver mig mod til at sige til alle: Fortæl alle om det, som du har oplevet. Sig til alle, at Jesus er vejen. Gud kan tilgive enhver synd, undtagen den, at du afviser ham.
Jörn Schumacher, Pro
og Henri Nissen