Det evige liv – og forberedelsestiden

Noget af det bedste ved at være kristen er, at vi kan se frem til det evige liv. Men er det med evigheden ikke bare noget poetisk snak…?Nej, adskillige mennesker har faktisk oplevet at vende tilbage til livet efter at have været døde! Jeg har selv personligt talt med flere af de kristne, som har fået lov at kigge ind bag forhænget. Som fx den 26-årige Meik Aas, der i 1995 døde af en tropesygdom på Herning Sygehus. I nogle minutter fik han lov at se et vidunderligt himmelsk sted sammen med en engel, før Gud åbenbart svarede på hans mors bønneråb om at få sin døde søn tilbage.
I bogen ”Der er mere mellem himmel og jord” har sognepræst Rolf Slot-Henriksen, Vejle, samlet hundredevis af beretninger fra nærdøde, pårørende, sygeplejersker og præster. Mange har i dødsøjeblikket oplevet, at se Jesus, når de ”gik over fra livet til det evige liv”. Min egen tante satte sig halvt op i sengen, som om der stod nogen foran hende: Ja, Jesus, nu kommer jeg, udbrød hun forventningsfuld.
Så døde hun efter et liv i tro på det, som var usynligt.
Få beretninger er så veldokumenterede som den om pastor Daniel Ekechukwu fra Onitscha i Nigeria. Den 30. november 2002 kl. 23.30 døde han ved en bilulykke. Men ved et mirakel kom han til live igen den 2. december kl. 17.30. På dokumentarvideoen ”Opstået fra de døde” fortæller han detaljeret om den vidunderlige himmel, han så, men også om et helvede, hvor de fortabte var.
Beretningerne bekræfter, hvad Jesus lovede. Alt er ikke forbi med dette liv – vores personlighed lever videre efter døden. – Men hvis vi tror på Jesus, har vi kun godt i vente.
I sammenligning med de små hundrede år, vi kan være heldige (?) at leve her, er livet efter døden uendeligt.
Derfor er det vigtigt – ja, afgørende – at vi ”betænker livets korthed, dødens vished – og evighedens længde”.
Hele livet kan gå fra én – med jag og underholdning -uden at man får kontakt med Gud.
Her ved begyndelsen til fastetiden har vi derfor sammensat et tema-nr., om ”faste og retræte” – om at blive stille og reflektere i Guds nærvær.

Af redaktør Henri Nissen