Dina bliver vært på nyt DR2-program om tro

Univers vil hver uge fokusere på troen og vor søgen efter mening med livet.Dina Al-Erhayem – som blev kendt for programmet Dinas Dates – bliver nu vært på et nyt program om tro.

Dina Al-Erhayem har tidligere fortalt om sin tro i Udfordringen, efter at en veninde inviterede hende med i en frikirke.

Univers er et nyt program, der sætter spot på tidens etiske og eksistentielle udfordringer. Univers kigger på forandringerne omkring os og fokuserer på vores søgen efter mening og vores forhold til tro.

Lidt dybere

– I en tid, hvor medierne er præget af overfladiske nyheder og følelsesladet debat om alt fra Muhammed-tegninger til X-Factor, savner mange danskere mere fokus på de dybereliggende temaer og tendenser i tiden, hedder det i præsentationen af programmet.
Det vil DR2 råde bod på med sit nye magasin, der går i luften 8. februar kl. 19.30 med Dina som vært.
Hun vil – ved hjælp af interviews og reportager – belyse såvel det helt aktuelle som de mere tidstypiske tendenser og spørgsmål ud fra en etisk, eksistentiel eller religiøs vinkel. Det 30 minutters program vil blive sendt hver søndag.

Dina kender troen

Den 33-årige dansk-irakiske skuespiller blev uddannet fra Skuespillerskolen ved Århus Teater i 2003. Samme år blev en af hendes barndoms-veninder kristen. Det åbnede for en hel ny dimension i Dinas verden, hvor kristendommen hidtil ikke havde spillet nogen positiv rolle.
Det var derfor noget af en overraskelse, da Dina første gang tog med veninden til et møde i Pinsekirken i Kulturcentret på Drejervej i København.
Dina fortalte i et interview i Udfordringen i 2006 om oplevelsen:
– Jeg kunne pludselig mærke en forskel på min veninde, selvom hun er en meget privat person, der ikke skilter med de store forandringer i sit liv. Hun havde fået en styrke og var på en måde vokset som menneske. Det gjorde mig nysgerrig.

Tog på Alpha-kursus

Jeg havde svært ved at klare gudstjenesteformen i begyndelsen i kirken. Jeg syntes, det var noget amerikansk. Men jeg meldte mig alligevel til et Alpha-kursus.
– Jeg er opdraget med, at tro er noget meget personligt. Men det var dejligt pludselig at være i et forum, hvor man kan bringe alle tanker om tro og tvivl på bordet og bare tale om det. Intet var for stort og intet for småt.
Det var, som om noget kaldte på mig indeni, et lys blev tændt.
Tidligere havde jeg dårligt læst i Bibelen. Man kan sige, at jeg lærte Ånden at kende før Ordet, fortalte Dina i interviewet med Solveig Berner.

Troede ikke, at kristendom var sådan

Dina begyndte at komme i kirken og blev også døbt.
– Kristendommen handler om en stor kærlighed, som overvinder alt, hvis man rækker ud efter den. Den bringer en glæde, en nåde, som jeg ikke kan sige nej til.
Jeg havde aldrig troet, at kristendommen var sådan. Troen på Gud fylder en op indefra. At blive kristen har været en naturlig proces, der er vokset stille og roligt inde i mig, som et træ der vokser, fortalte Dina.
– Der har også været meget tvivl, og den kan stadig komme. Men så kommer de der situationer for eksempel under bøn, hvor man pludselig tænker: „Der røg tvivlen, Gud eksisterer virkelig. Det er sandt“.

Jesus var tolerant

– Jesus er mit forbillede. Han var tolerant. Han havde forståelse for alle mennesker, derfor kunne han også gå til alle mennesker. Korset betyder meget for mig. Det er Guds uforbeholdne kærlighedserklæring til mennesket. Det rummer så stor overflod, så stor nåde, at der også er plads til mig. Selvom jeg falder, så rejser han mig op igen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Optaget af evigt liv

– Det evige liv optager mig meget. Det er en proces for mig at forstå.
Der er nogle ting i Bibelen, som jeg endnu ikke forstår, men som jeg arbejder med.
Dina elsker skuespillerfaget.
– Jeg er overbevist om, at Gud har hjulpet mig, jeg mærker, han er med mig, når jeg arbejder, sagde Dina til Udfordringen.

Dansk mor og muslimsk far

Dina er opvokset på Nordsjælland. Hendes mor er dansk og hjemmegående, og hendes far er iraker og ingeniør. Han studerede i Tyskland, hvor de to mødte hinanden. Dina er således vokset op i et hjem med to kulturer som den yngste i en søskendeflok på fire. Hendes far er muslim, men er ikke troende i dag.
– Jeg har generelt ikke svært ved at tale om min kristne tro. Det gør jeg gerne, sagde Dina i 2006. Nu har hun fået sit eget tv-program – om tro.
Henri /Solveig Berner