Barak Obama ændrer USA’s abortlov

USA – Læger og sygeplejerskers mulighed for at nægte at udføre aborter begrænses af Barak Obama.En ændring af den amerikanske abortlov blev bebudet allerede under præsidentvalgkampen, og bliver ifølge nyhedsbureauet AP inden længe indfriet.
Ifølge AP er det uklart, hvilke ændringer der bliver tale om. Det ventes dog, at læger og sygeplejerskers ret til ikke at medvirke ved aborter bliver indskrænket.
Samme lov blev under Bush-administrationen skærpet, således at ingen læger og sygeplejersker kunne pålægges at udføre indgreb mod deres samvittighed. Abortmodstanderes reaktion på Obamas varslede lovændring er derfor kraftig.
– Det er forfærdeligt, hvis loven ændres. Den gældende ordning har været længe undervejs og sikrer patienter, sygeplejersker og læger mod at kunne tvinges til at gå imod deres overbevisning, siger Tom McCluskey fra organisationen Family Research Council.
Ifølge AP betegner en talsmand fra Det Hvide Hus dog ændringerne som ”varsomme”. Ligesom både modstandere og tilhængere af abort vil få 30 dage til at udtale sig, efter at lovforslaget er blevet fremlagt.