Kristne gør op med forbrugerræs

Et netværk af engelske kristne oplever stigende interesse for en mere enkel livsstil.Et netværk af kristne opfordrer andre troende til at leve mere enkelt og bruge den aktuelle recession til at gøre op med forbrugsræset.

Finaskrisen udfordrer ifølge netværk kristne til opgør med forbrug.

Netværket, der kalder sig Breathe (ånd ind) opfordrer kristne til at leve mere enkelt og følge et såkaldt ”Promise of Life’ forløb i et år.
Håbet er, at deltagerne vil finde større tilfredshed i ”det, man har, beder om og behøver”, som det hedder i oplægget. Og i højere grad vil være generøse med sine hjem og ejendele.
Initiativtageren ser den globale krise som en passende anledning til at ændre livsstil, selvom krisetegnene kun var spæde, da tiltaget blev lanceret for fire år siden.

Grænser for forbrug

– Siden har vi udvidet ordforrådet med nye gloser. Klimaændringer, kreditkrise og finanspolitisk stimulering, siger en af initiativtagerne, Simon Downham, der er præst i St. Paul Hammersmith Kirke i London til Christian Post.
– Det udsætter vores trang til at forbruge for spørgsmål om rimelige grænser, påpeger Downham, der oplever stigende interesse for den kristne modtrend til forbrugerræset.
Mere info.: www.ibreathe.org.uk