Stop det brok!

Jeg har en dum tendens til at gå og brokke mig over alting. Jeg brokker mig over vejret, bussen, min kat, mit arbejde og hvad jeg ellers kan finde på. Faktisk brokker jeg mig over stort set alt, men det er ikke engang det værste. Det allerværste er, at det er gået op for mig, at jeg faktisk godt kan lide at brokke mig. Det er noget jeg går og hygger mig med.
Det er en utroligt dårlig vane ligefrem at hygge sig med at være i små-dårligt humør. Jeg er ikke engang sikker på, hvorfor jeg gør det. Men jeg er meget sikker på, at jeg ikke er alene om, at have denne dårlige vane.

Jeg kender mange andre, der er lige så slemme, eller måske endda værre end mig når det kommer til at brokke sig over alt og intet. Nogen gange virker det som om, vi danskere simpelthen ikke må være i godt humør, eller også kan vi bare ikke finde ud af det. Ligegyldigt hvad grunden er, er det en rigtig dårlig vane, og noget vi bør gøre op med.

Jeg har en ven, der ofte siger at det er ”det gamle menneske” der kommer frem, når jeg begynder at brokke mig. Det kan han måske godt have ret i. Alt det brok er i hvert fald ikke noget der kommer fra Gud, det er jeg helt sikker på. Gud ønsker ikke, at vi skal gå rundt og være negative og sure, tvært imod. Vi er sat her på jorden, for at være et vidnesbyrd om Guds storhed og kærlighed, og det er vi altså ikke, når vi går rundt og surmuler.

Vil du være med til at prøve at se lidt lysere på verden? Jeg synes vi skal lade regn være regn, og bruge al vores ”brok-energi” til at gøre verden mere positiv, så der til sidst slet ikke er noget at brokke sig over.