Steffensen går fra dør til dør for at få underskrifter til KD

Det danske kristendemokratiske parti skal indsamle 21.000 underskrifter inden for 18 mdr., for at partiet igen kan få lov at opstille til Folketinget. Der mangler indsamlere…Hver fredag sender KDs ulønnede partisekretær Dan Skov mails ud til et par hundrede tillidsfolk for at fortælle, hvordan det går med indsamlingen af underskrifter.

Jens Steffensen efterlyser flere, der som han vil indsamle de nødvendige underskrifter på, at KD må genopstille.

Efter at KD røg ud af Folketinget, skal der nemlig indsamles over 21.000 underskrifter, inden partiet igen kan få lov at opstille. Tilmed skal disse underskrifter tjekkes af kommunerne for korrekt personnummer. Og alle underskrifterne skal samles inden for 18 mdr. Når KD ikke det, bliver de først indsamlede underskrifter igen ugyldige…
Indtil nu er der indsamlet ca. 15.000 underskrifter, og for at få de sidste 5-6.000 i hus er nogle medlemmer endda begyndt at gå fra dør til dør.
Det gælder fx den tidligere folketingsmand Jens Steffensen, som i Haderslev alene har indsamlet ca. 700 underskrifter.
Han siger, at ca. hver anden siger ja til at skrive under – uanset, at de ikke er medlemmer eller stemmer på KD.
– Men det er nødvendigt, at vi kontakter folk, ellers kommer de ikke. Kun ganske få i Haderslev ville have skrevet under, hvis jeg ikke havde kontaktet dem, siger han.
– Jeg håber, der er flere, der påtager sig opgaven, mens det er tid, siger den tidl. politiker, som bl.a. har været formand for Folketingets miljøudvalg.
Han har også siddet i byrådet i Haderslev, hvor han nu er afløst af Knud Erik Hansen.

Søger indsamlere

Det går imidlertid for langsomt med at få underskrifterne i hus, fordi der kun er ganske få, der som Steffensen ringer på hos danskerne. Derfor efterlyser partiet frivillige, som vil være med til at indsamle underskrifterne i en fart.
Efter partiets nedtur, som endte med et katastrofevalg den 13. november 2007, blev der valgt ny ledelse på landsmødet i oktober 2008.
Også den politiske linje blev justeret, så man nu igen tydeligt står ved det kristne grundlag og ikke blot ønsker at være et grønt midterparti.
Den ny formand, Bjarne Hartung Kirkegaard, udsender flittigt hver uge udtalelser, men kun få havner i medierne, fordi partiet endnu ikke er opstillingsberettiget.
Sideløbende med underskriftsindsamlingen opstiller partiet nu i alle regioner og i mange kommuner til kommunalvalget i november.
Sidsel