Bogtema
Verden ville være kedelig uden Gud

Siger den virkelige Michael Blomkvist fra Stieg Larssons succesromaner.Næsten én million danskere gik i biografen og så filmatiseringen af Stieg Larssons succesroman ”Mænd der hader kvinder”.

Michael Nyqvist spiller en hovedrolle i filmatiseringen af Stieg Larssons krimi-trilogi.

Og for tiden er det fortsættelsen ”Pigen der legede med ilden”, der lokker biografpublikummet til. Her finder den outrerede og utilpassede hacker, Lisbeth Salander, langsomt ud af, hvordan hendes indviklede familieforhold hænger sammen. Alt sammen med god hjælp fra Michael Nyqvist i rollen som journalisten Michael Blomkvist.
I virkelighedens verden er det dog Michael Nyqvist, der søger sine rødder. Nyqvist blev bortadopteret som spæd og har brugt en stor del af sit liv på at lede efter sine biologiske forældre.

Håbede på en far

I en ny bog fortæller han meget personligt om en barndom præget af fremmedgørelse, rodløshed og sorg i en adoptivfamilie. Men også om, hvordan troen på Gud har fulgt ham livet igennem:
– Som barn håbede jeg, at Gud var den kærlige far, jeg aldrig havde mødt. Jeg vidste, at han tog sig af mig, men jeg var også overbevist om, at han ville straffe mig. Derfor kunne jeg vågne om morgenen og bede Gud om tilgivelse for en masse, jeg aldrig havde gjort, fortæller Michael Nyqvist til den svenske avis Dagen.
Han fandt til sidst sine biologiske forældre.

Fortæller sine børn om Gud og Jesus

– Med tiden er mit billede af Gud blevet mere modent, og mens jeg arbejdede med mig selv i forbindelse med bogen, fik jeg behov for at fortælle mine to børn, at jeg troede på Gud. Deres første reaktion var bare: ”Okay, men det gør vi altså ikke”, siger Michael Nyqvist.
Siden har han taget børnene med i kirke og selv fortalt dem om Jesus, og han glæder sig over, at hans søn nu siger, at han også tror på Gud.

Et liv med Gud

Spørgsmålet, om der nu er hold i kristendommen, kan godt overvælde ham en gang imellem. Men når alt kommer til alt, kan han ikke forestille sig et liv uden Gud.
– Alt ville være utrolig kedeligt, hvis der ikke fandtes en Gud. Det ville være som at stå til en begravelse og læse lægeerklæringen, siger han.
KP