Introducerer aftenbøn med afsæt i TV2’s julekalender

I en tid hvor fadervor i skolerne vækker debat, introduceres den påny som ritual i hjemmene.
”Julen varer lige til påske”, hedder det i sangen. Efter samme devise håber søndagsskole-organisation også, at TV2’s julekalender får følger ind i det nye år.

Folderen præsenteres på:soendagsskoler.dk

TV2’s julekalender ”Jesus og Josefine” har nemlig inspireret Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) til at lancere en fadervor-kampagne. Det sker med afsæt i Josefines aftenritual: ”Gran i håret og be´ en bøn”, som bruges til at opfordre børn til aftenbøn.
– Vi vil give børnefamilier mulighed for at genopdage værdien i fadervor som et fast ritual i hjemmet, siger landsleder for DFS Bent Molbech, der har allieret sig med Bubber i udgivelsen af en folder, som skal hjælpe aftenbønnen på vej rundt om i hjemmene.
– Det er en lille folder, men den indeholder liv og kraft og kan blive den julegave der viser sig at holde længst, siger Bent Molbech. Han støtter sig til en Megafon-undersøgelse fra 2009, der viser, at 53 pct. af danskerne har bedt en bøn.
– I en tid hvor det at bede fadervor i skolen er til voldsom debat, er det befriende at kunne introducere fadervor for alle børn i Danmark, erklærer søndagsskole-formanden, der er overbevist om, at mange forældre ønsker bønnen ind i hverdagsrytmen, men føler sig famlende og blufærdige over for det at lære deres børn fadervor og gøre aftenbøn til et ritual.
– Derfor har vi fået en generation af børn, der ikke får samme chance for at tage bønnen til sig som tidligere generationer, konkluderer han.