IPSICC

Hvor tanker du op?

Det spørgsmål får 700 studerende tid til at tænke over, når KFS afholder Påskelejr i Vejle over temaet ”Vedvarende energi – hvor tanker du op?”Samtaleemnerne i kantinen og debatterne i klasseværelserne bliver en del anderledes, når over 700 studerende fejrer påske på Rosborg Gymnasium og DGI-huset i Vejle.

– Vi vil fokusere på, hvor man kan få energi, der holder på den lange bane – ja, den evige, siger Kathrine Kofod-Frederiksen.

Det er en stigning i forhold til sidste år, hvor omkring 650 deltog i KFS’ påskelejr.
– Vi forventer at blive flere deltagere, end vi var sidste år, især fordi flere var med på discipeltræf i efterårsferien, siger KFS’ gymnasiesekretær Kathrine Kofod-Frederiksen, der er lejrchef for Påskelejren.
Temaet for lejren i år er ”Vedvarende energi – hvor tanker du op?” og kunne minde om endnu et klimatopmøde. Men CO2-kvoter og miljøvenlig energi bliver næppe blandt samtaleemnerne.
– Vi vil fokusere på, hvor man kan få energi, der holder på den lange bane – ja, den evige vil jeg nær sige.
Vi tager udgangspunkt i Johannesevangeliet, hvor Jesus møder mennesker som Nikodemus, kvinden ved brønden og Peter. Vi håber, at det bliver nemt at identificere sig selv med de mennesker, som Jesus mødte, siger Kathrine.

29 seminarer

Det er blandt andet forventningen om flere deltagere, der gør, at der i år er 29 seminarer at vælge imellem, hvilket er knap en tredjedel mere end sidste år.
– Hvis seminarerne ikke skal vokse sig alt for store, skal der være flere, så der ikke er for mange på hvert seminar, så der kan være en ’klasserums’-deltagelse, forklarer Kathrine.
Emnerne på seminarerne strækker sig over så forskellige emner som mission, politik, evolution og skabelse, kunst, homoseksualitet, alkoholmisbrug og sports-etik – til de mere traditionelle bibelske emner som bøn, fortabelse, dåb og den frie vilje.

– Femte gang jeg er med

– Jeg er vildt spændt på, hvordan det kommer til at forløbe, siger Filippa Emilia Pedersen.

Det er femte gang, 22-årige Filippa Emilia Pedersen tager på KFS-påskelejr, men det er første gang, hun har været med til at planlægge lejren.
En komite på ti personer, to ansatte fra KFS og otte frivillige, har stået for planlægningen af hele lejren. De har arbejdet i tre teams, hvor Filippa har været med i ”dagsteamet”, der bl.a. har stået for seminarer, workshops og cafeer.
– Det meste af det, jeg har lavet, har været at spørge folk, om de har lyst til at komme og holde et seminar eller et møde. Vi skal også have paneldebat, og lige nu er jeg ved at finde en, som skal holde en gospelworkshop, siger Filippa.

Spökstad og reflektoriet

– Vi har en masse forskellige cafeer på lejren: den store cafe, som er en gymnasie-cafe, en cafe for studerende og en bogcafe – og som noget nyt har vi også en kreativ cafe, hvor man kan lægge puslespil eller perleplader eller male et billede. Man kan sidde og snakke over noget andet over sofaen og lave noget kreativt sammen.
Ellers har vi også noget, vi kalder Spökstad, hvor både kendte og mindre kendte bands kan komme og holde minikoncerter om aftenen.
Vi har også ’reflektoriet’, som er et sted, hvor man kan være stille og reflektere. Her er der også mulighed for forbøn og samtale, fortæller Filippa.
Netop samtale og refleksion er noget, der satses meget på i år. Derfor vil deltagerne også mødes for at snakke sammen i grupper efter bibeltimerne.

Fællesskabet er vigtigt

Da deltagerne kommer fra forskellige baggrunde, forsøger man at skabe et miljø, der er rummeligt og med fokus på fællesskabet.
– Jeg håber jo virkelig meget, at påskelejren kan blive et sted, der får betydning for de studerendes liv gennem undervisningen, lovsangen og samtalerummene – og som får betydning for dem efter lejren, og det er allermest derfor, vi gør det, forklarer Kathrine og tilføjer:
– Og vi håber selvfølgelig også, at nogle kommer til at tro på Jesus.

En del af noget stort

Filippa kan også godt huske, hvad påskelejren betød for hende, da hun gik i gymnasiet.
– Jeg glædede mig lidt til at komme i gymnasiet, men jeg var også spændt på, hvordan det var at møde en masse ikke-kristne, når man nu var vant til at gå rundt blandt en masse kristne på efterskolen.
På påskelejrene blev man bekræftet i, at der var rigtig mange kristne i Danmark, og man ikke var helt alene på gymnasierne, siger Filippa og fortsætter:
– Det vilde ved at være med er, at vi bare er så mange kristne mennesker, og man føler sig bare rigtig hurtigt som en del af noget stort.
Hun har heller ikke svært ved at nævne, hvad der har været bedst på lejrene.
– Jeg tror helt klar, at det er fællesskabet og de venner, man ser igen, men jeg kan også huske, at jeg fik rigtig meget ud af seminarerne. Fordi man selv kan vælge seminaret alt efter, hvad man går og tænker over for tiden, så føler man rigtig meget, at taleren siger noget, der taler direkte ind i ens eget liv, siger Filippa.