Hillsong United kommer til Danmark til sommer

Deres sange bruges i næsten alle kirker, men det er få, der kender historien bag Hillsong United, som den 6. juni holder en kæmpe lovsangskoncert i Vejle.Når det verdenskendte lovsangsband Hillsong United kommer til Vejle til sommer, er der lagt op til en stor koncert. De fleste kirker bruger deres sange, men få kender historien bag bandet.Hillsong United har været i Danmark en gang før. Det var for tre år siden i Københavns Kristne Kultur Center. Der var plads til 1500 mennesker og udsolgt.
Denne gang vil der være plads til betydelig flere, nemlig 4300 mennesker, og samtidig foregår koncerten et mere centralt sted i landet.
Billetsalget går også godt. Over 1400 billetter blev solgt allerede den første måned.
Når bandet ankommer til Danmark, har de holdt koncert i Holland dagen inden og fortsætter fra Danmark til Norge, Sverige og Storbritannien.

Lige efter Eminem

Hillsong United har de seneste år rejst på turne over hele verden og holdt lovsangs-koncerter. Deres lovsangsmusik er nemlig rigtig populær over hele verden.
Deres nyeste album, ”Across The Earth: Tear down the Walls” fra 2009, lå nummer to på itunes i USA, kun overgået af den kendte rapper Eminem. Albummet blev samme år kåret af itunes som det bedste inden for kategorien ”kristen og gospel-musik”.

Vækkelse satte gang i det hele

Hillsong United er navnet på det verdenskendte lovsangsband, men det er også navnet på ungdomsarbejdet i megakirken Hillsong i Australien. Hver uge er mere end 20.000 mennesker til kirkens gudstjeneste.
Men det var først og fremmest en vækkelse på kirkens sommerlejr for de unge i 1998, der for alvor satte gang i musikken, der senere er gået verden over. Det var nemlig først herefter, at de unges lovsangsband begyndte at skrive deres egne sange.

Første EP fik Guld-salg status

I 1998 udgav de en EP, efter opfordring af Darlene Zschech. EP’en solgte så godt, at den fik guld-salgs status i Australien.
Året efter udkom deres første album, ”Everyday”, og bandet har siden da udgivet en cd hvert år, bortset fra 2003, samt flere DVD’er.
Bandet er løbende vokset i popularitet, hvilket har resulteret i, at de i de sidste år har holdt lovsangskoncerter over hele verden, mens deres sange også bliver brugt i mange kirker verden over.
Navnet ”Hillson United” kom også først efter vækkelsen på sommerlejren i 1998.
Ungdomsarbejdet var på det tidspunkt opdelt i to aldergrupper, men efter lejren begyndte de at mødes til ”United Nights”, altså ’forenede aftener’, hvor begge ungdomsgrupper kom. Og heraf fik altså både ungdomsarbejdet og lovsangsbandet navnet ”Hillsong United”.

I-HEART revolutionen

Under disse rejser fik bandet førstehåndsoplevelser af udbredt fattigdom og social uretfærdighed.
Det fik dem til at tænke på, at ”hvis lovsangen inden for kirkens fire vægge ikke har nogen effekt på de gader, som vi færdes på på vej hen til kirken, så misser vi (kristne) måske pointen.”
Den tanke førte til projektet I-HEART, der har udviklet sig til at være en bevægelse for social retfærdighed.
Man fornemmer også, at Hillsong Uniteds lovsangsleder, Joel Houston, er påvirket af den samme tankegang, når han skal forklare om bandet:
– Hvis vores lovsang kun er fede ungdomsmøder, gode sange, en masse hoppen rundt og nogle få cd’er, så mangler vi noget. Vores vertikale udtryk må også have en horizontal effekt, siger han og uddyber lidt senere:
– Frugten af det skal være en generation, som er totalt forpligtet på at nå de fortabte og hjælpe dem, som har brug for hjælp – lokalt og globalt.
Det kommer også til udtryk på pladerne. Hillsong Uniteds niende album, som udkom i 2008, hedder nemlig ”The I-Heart Revolution: With Hearts as One”. Måske fortæller bandet mere om det til sommer i Vejle.

Vind billetter til Hillsong United koncert og cd

Vær med i konkurrencen om at vinde billetter eller cd med Hillsong United!
Send dit svar på nedenstående spørgsmål og deltag i konkurrencen.
Hillsong United kommer fra:
a) England
b) Australien
c) USA

Send det rigtige svar på en sms til 24983121 senest tirsdag d. 27. april. Dit navn og din adresse skal stå i samme sms.