I Nordkorea er det en forbrydelse at være kristen

Danske kristne opfordres til at støtte de forfulgte kristne i verdens værste diktatur, hvor styret straffer hele familier i tre generationer.- Faktisk er det at være kristen en meget alvorlig forbrydelse i Nordkorea, fortæller Tim Peters, som i mange år har forsøgt at hjælpe forfulgte kristne nordkoreanere.

– Undergrundskirken har brug for al vores støtte og forbøn, mener Tim Peters.

Når man er kristen, er Jesus herre i ens liv, og man siger dermed også nej til at deltage i personkulten omkring Kim Jong-il og hans far Kim Il-sung.
Dette opfattes som landsforræderi ifølge Jucheideologien, den officielle ideologi i landet, forklarer Tim Peters, som netop har været i Danmark.
Det er yderst risikabelt for kristne at have fællesskab med andre kristne, være i besiddelse af bibler og sprede evangeliet. Personer, der bliver opdaget, risikerer at blive sendt i fangelejre uden nogen retssag. Disse fangelejre minder om de koncentrationslejre nazisterne byggede under 2. Verdenskrig.

Grufulde fangelejre

– Øjenvidneberetninger fortæller, hvorledes mennesker behandles på de mest grufulde og ydmygende måder, man kan forestille sig.
Der er beretninger om, at styret i disse fangelejre hælder smeltet jern ud over kristne i forsøget på at få dem til at fornægte deres tro.
Der er dog enkelte undtagelser. Der er enkelte lovlige kirker i hovedstanden Pyongyang, hvor efterkommere af de tidlige kristne slægter i landet har lov til at mødes. De må dog ikke evangelisere, og kirkerne tjener som ”udstillinger”, som styret kan fremvise for at give gæster fra udlandet indtryk af, at der er trosfrihed i landet.

Farligt for familien

– Desuden er det ikke blot forbundet med fare for personen selv, men også for vedkommendes familie, hvis han eller hun bliver arresteret for at have gjort sig skyldig i, hvad det nordkoreanske styre betegner som en forbrydelse.
Ifølge nordkoreansk straffelov kan en hel familie straffes, hvis ét familiemedlem gør noget ulovligt, ligesom familier straffes for familiemedlemmers forbrydelser i tre generationer.
Der findes således fangelejre for familier, hvor børn kan fødes, vokse op og tilbringe mange år af deres liv på grund af påståede ’forbrydelser’, som en af deres forældre eller bedsteforældre måske har begået.
Udover at det er strafbart at praktisere den kristne tro, er mange andre ’forbrydelser’ også store nok til, at hele familier sendes i fangelejre.
Eksempelvis er en upassende bemærkning om Kim Jong-il eller hans far Kim Il-sung strafbar, ligesom det er strafbart, hvis man på grund af uagtsomhed spilder vand eller blæk på billeder af dem.
Af Samuel Nymann Eriksen og Henri Nissen

Læs mere her