Fra sygdom Til sundhed

Du er velkommen til at skrive til mig og stille mig spørgsmål. Der vil blive bedt for alle brevemner. Ønskes en salvedug tilsendt, medsend da venligst adresseret og frankeret svarkuvert (normalkuvert 5,50 kr.). Salvedug kan ikke rekvireres over internettet.
Orla Lindskov Christensen
Anne Maries Vej 16
9000 Aalborg
– Orla@Udfordringen.dk.

Spørgsmål 1:

Jeg føler mig værdiløs

Kære Orla Lindskov
Som syg kvinde gennem flere år føler jeg mig nu uden for alt, værdiløs og forkastet. Jeg er meget præget af tanken om, at min sygdom på en eller anden måde er en straf fra Gud. Der, hvor jeg voksede op, talte man altid meget om Guds straf. Hver gang noget gik galt for nogen, ja, så sagde man altid, at det var Guds straf. Så sagde man, at han eller hun nok havde syndet.
Det med min sygdom og synd er næsten blevet en tvangstanke for mig. Så jeg er bestemt ikke en lykkelig kristen. Min psykolog siger, at barndommens påvirkning og prægning kan være svær at få gjort op med.
Jeg er ikke ung mere, og jeg føler, at mit liv nærmer sig aftenstiden. Så derfor spørger jeg dig, om du synes, der er noget, jeg skal gøre yderligere. Jeg har bekendt min tro på Gud og på Jesus Kristus hele mit liv. Jeg synes også, at jeg holder fast i troen på Guds kærlighed, som vi møder den i Jesus Kristus. Men alligevel føler jeg mig værdiløs, og jeg elsker ikke mig selv. Dette har min sygdom også bidraget til. Nu har jeg skrevet til dig, hvad jeg føler, og det gjorde faktisk godt inden i mig at få luft for det.
Må jeg til slut bede om din forbøn og en salvedug. Tak.
”Ester”

Svar 1:

Guds kærlighed til dig giver dig værdi

Kære ”Ester”
Jeg har bedt for dig og sendt dig en salvedug, som du ønskede.
Gud elsker syndere; men han hader synden. Hvis sygdom var straf for synd sådan generelt set, så burde der ikke være et eneste rask menneske på jorden. Så skulle vi alle være syge. Bibelen fortæller os nemlig, at alle mennesker har syndet og mangler herligheden fra Gud. Jeg tror ikke, at din sygdom er straf for synd. Men jeg tror, at du belaster både din psyke og også din krop ved at bære på mørke, forkerte tanker. Forkerte tanker, du har fået om Gud, og forkerte tanker, du har fået om dig selv.
Desværre er det tit sådan, at tanker, vi er blevet præget med i vores barne- og ungdomsår, sidder godt fast og kan være svære at slippe.
Du spørger, om der er noget, du yderligere kan gøre nu, da dit liv nærmer sig aftenstid?
Ja, det er der faktisk. Du skal beslutte dig for at elske dig selv. Det er ikke syndigt. Vi formanes faktisk i Bibelen til at elske vores næste, som vi elsker os selv.
Vi er alle syndere, men på grund af Jesu Kristi offer er vi tilgivne syndere. Det gør en forskel. Evangeliets budskab er jo, at Gud blev menneske i Jesus Kristus. Han kom til jorden for i ord og handling at vise os, hvor meget vi er elsket af Gud. Men Gud tog ikke menneskenes nød, smerte, sygdom og død fra dem. Det vil han gøre senere hen fuldstændigt. Bibelen fortæller os, at den dag kommer.
Du har en uendelig værdi. Guds kærlighed til dig giver dig værdi. Det er det, som giver os alle værdi: Hans kærlighed.
Det er ikke vores stræben og anstrengelser, evangeliet handler om. Så var det ikke evangelium, dvs. gode nyheder. Evangeliet fortæller os, at han har søgt efter os, og vi er fundet. Dit liv er en del af Guds store plan. Han kan ikke undvære dig. Så det er faktisk godt at være menneske, selv under sorg og sygdom, endda når livet gør rigtigt ondt. Vi er elsket af Gud, også selv om vores liv ikke altid er let.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov

Min oplevelse:

Mit barnebarn har autisme

Kære Orla Lindskov!
Tak for Brevkassen i Udfordringen. Tak for din forbøn for mange mennesker, blandt andre mig. Hvor er det dejligt at læse om dine resultater, om helbredelserne, som sker. Tak også for dine gode råd og for de klare svar, du giver på de mange nødråb og henvendelser, du får.
Jeg vil også igen bede dig tage mit elskede barnebarn og mig med i din forbøn. Mit barnebarn lider af Aspergers, en gren af autisme. Han er snart færdig med at være teenager, og han lider under og er dybt ulykkelig over den mangel på kontakt, accept og forståelse, som han møder. Det er så hårdt at være vidne til for os som familie.
Jeg har lymfekræft på femte år og har nu fået en knude ved øret, som jeg er meget bange for. Du har to gange tidligere bedt for mig og tænk, knuden forsvandt næsten helt. Men nu er den desværre vokset igen.
Tak for rådet om at bruge søvnløse nætter til forbøn. Det råd gav du på et tidspunkt i din Brevkasse, og det benytter jeg mig meget af.
Hermed en kærlig hilsen og ønsket om fortsat velsignelse over dig og over din gerning
fra A

Svar:


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kom til forbøn igen

Kære A.
Jeg har bedt for jer begge to, og jeg vil også gerne opfordre jer til at komme til forbøn igen på et møde eller eventuelt få salveduge tilsendt. Jeg vil i hvert fald med glæde være udholdende i forbønnen for jer.
Orla Lindskov

Min oplevelse:

Jeg har ikke haft anfald i to år

Kære Orla
For nogle uger siden var der en dame, der skrev til dig med en forsinket tak. Det var tak for en helbredelse. Hun havde sagt Gud tak, men glemt dig. Jeg er faktisk i samme situation.
For lidt mere end to år siden var jeg til forbøn hos dig på et møde.
Det var angående min epilepsi. Der er nu gået to år, og jeg har ikke haft anfald siden.
Jeg har prist og takket Gud for det mange gange.
Men nu vil jeg her benytte anledningen til også at sige dig tak.
De bedste hilsener fra
D.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Min oplevelse:

Går bedre med min stress og angst

Kære Orla Lindskov
Jeg har det meget bedre i dag med min stress og min angst, og jeg tror på, at dine bønner har virket. Nu venter jeg blot på fuldstændig helbredelse, også fysisk. Derfor sender jeg salvedugen til dig endnu engang.
De varmeste hilsener fra
K.