Lieberman: “ingen chance for fred i generationer”

Udenrigsminister Avigdor Lieberman har rettet et stærkt angreb mod sin egen regering og udtaler, at en løsning på den diplomatiske proces med palæstinenserne, som statsminister Binyamin Netanyahu har indledt i Washington, er “uopnåelig”, at der ikke vil blive fred med araberne “i generationer”, og at tidligere israelske regeringer og nu også den nuværende ikke hare lært noget af 17 års fejlslagne forhandlinger.I en tale i Jerusalem til over 1000 af sine tilhængere i partiet “Israel Beteinu” (“Israel er vort hjem”) sagde han, at han ikke er imod håb, men ikke har nogen illusioner.

– Man må forstå, sagde han, at en underskrivelse af en omfattende aftale, hvor begge sider enes om at afslutte konflikten og andre krav samt at anerkende Israel som det jødiske folks stat er et mål, der ikke kan opnås næste år eller i næste generation, så ethvert historisk kompromis eller smertefulde indrømmelser vil ikke hjælpe.

Han tilføjede, at det bedste, der kunne komme ud af fredsforhandlingerne, var en langtids midlertidig aftale med palæstinenserne. Han tilsagde, at hans parti ville bekæmpe nye bosættelses-byggestop og ensidige indrømmelser.og sagde, at Israel allerede havde lidt nok fra “uansvarlige politikeres eventyr og eksperimenter”.

“Fjern den afstumpede Lieberman”

Kort efter at Lieberman havde fremsat sine udtalelser, blev han selv angrebet stærkt af minister for mindretals-anliggender, professor Avishay Braverman, Arbejderpartiet, der krævede “den afstumpede Lieberman” fjernet fra sin post og sagde, at Lieberman ikke er egnet til at være Israels udenrigsminister, og at han på kritisk vis skader regeringens evne til at fungere.