RETRÆTE-TEMA
Stor interesse for retræte på Marias ø

Jomfru Maria er underkendt i dansk tradition, mener Jette Dahl.- Sommermånederne har for mit vedkommende været fyldt med to 7-dags pilgrimsvandringer på Hærvejen med hver ca. 20 pilgrimme, fortæller Jette Dahl.

Jette Dahl er tidligere sognepræst. Nu kalder hun sig freelancepræst og åndelig vejleder.

Hun var tidligere sognepræst i nærheden af Haderslev, men opsagde i 2004 sin stilling efter 25 års tjeneste og begyndte i stedet at arbejde freelance som åndelig vejleder og pilgrimspræst for at hellige sig det, hun brænder for: omsorg for det indre menneske.
– Jeg leder i dag pilgrimsvandringer og retræter i ind-og udland, holder kursusforløb om kristen spiritualitet og meditation, foredrag og rådgiver individuelt og i grupper, fortæller Jette Dahl. Hun er fast skribent siden 2004 for dagbladet JydskeVestkysten i rubrikken ”Tænk efter” og på Kristeligt Dagblads hjemmeside: www.kristendom.dk.

Retrætetid

– Nu kommer efteråret, og det betyder, at jeg åbner for retrætens ro med tid til eftertanke og åndelig vejledning ud fra en kristen spiritualitet.
Jeg har nu fået flere gode og spændende rammer for at lede en retræte. Nogle blot en weekend, de fleste 4 dags-retræter og det sidste nye er 7 dagsretræter.
Jeg er fx i Skovhuset, som er et smukt beliggende sted i Sdr. Vissing, nær Skanderborg.

Ånden i klostrene

– Jeg er optaget af, hvad klostre kan åbne for af en gammel kristen spiritualitet og ånd på benediktinermunke-klostret i Nütschau i Nordtyskland.
Her møder vi stor hjertelighed og åbenhed og har i øvrigt vores egne tilbagetrukkenhed og ramme for retræten, som jeg leder. Men vi deltager i aftenens tidebøn i den smukke klosterkirke. Her først i september tager jeg dertil med en gruppe retrætedeltagere. Næste år har jeg en retræte der i Kr. Himmelfartsferien i 5 dage og senere i efteråret 2011.

Mariaøen i Montenegro

– Det, der lige nu optager mig, er det tilbud, jeg har fået om at lede et meditationsophold på en lille ø, Marias Ø i Montenegro, nu den 11.-18. september. Det gentager sig i maj og september 2011.
Jeg har haft den store glæde, at retræten er blevet fyldt i løbet af kort tid, fortæller Jette Dahl.

Bog om Maria

– Jeg er optaget af jomfru Maria, som jeg synes er underkendt i dansk tradition.
Jeg har sidste år udgivet: ”Mariavejen – 24 meditationer til advent”, som jeg har haft god respons på, og som i al sin enkelhed er en adventskalender for voksne. Den er udgivet på ProRex forlag, ligesom den lille bog: ”Troens lethed” – 10 meditationer til hverdagsbrug. Begge bøger er i serien:” Livet leves indefra”.
Den tredje bog i serien, der kommer til at handle om bl.a. de 7 pilgrimsord, udgives til sommer.