Da jeg meldte mig ud…

Præsten snakkede kun om, at min begravelse ville blive dyrere, husker Michael Bobjerg, som idag selv er præst – i en frikirke.Michael Bobjerg var troende og endda kirkesanger i Folkekirken, men han besluttede alligevel at melde sig ud, da hans åndelige hjem ikke længere var i Folkekirken.– En dag gik jeg så ned på kirkekontoret og bad om at snakke med sognepræsten.
Det var en mærkelig samtale, fordi han lagde mest vægt på, at det så ville blive dyrere for mig at blive begravet…
Jeg var dengang 19 år og syntes ikke, at kirken for mig handlede om døden, men om livet.
Han spurgte mig da også om, hvorfor jeg ville melde mig ud. Og jeg svarede, at jeg havde fundet en gruppe kristne at være sammen med i et privat hjem. Det var dér, jeg havde mit fællesskab. Senere blev det så til en rigtig frikirke.
Men jeg havde forestillet mig, at præsten i det mindste ville tale med mig om troen. Nu sagde han nærmest bare, at ”det er der så ikke noget at gøre ved”. Og så blev jeg udmeldt, husker Michael Bobjerg.
– Når det gælder begravelser, så er det jo bedemanden, der tager sig af alt det praktiske. Man bliver også begravet på kirkegården, men det foregår bare ikke fra sognekirken, men fra kapellet eller fra den frikirke, man har meldt sig ind i. Økonomisk er det lidt dyrere, men til gengæld betaler man jo ikke kirkeskat. Så man kan jo bare lave en opsparing, så der er sat penge af til den sag.
Desuden oplever jeg ofte, at folkekirkepræster er meget samarbejdsvillige, uanset om man er frikirkemedlem eller ateist. Og modsat. Jeg var fx med til at sætte Indre Missions mødetelt op, da de holdt teltmøder i Middelfart.

Vigtigst at melde sig ind

Michaels kristne liv stoppede ikke, fordi han meldte sig ud. Tværtimod. Han blev leder af den menighed, der opstod i Aarup på Fyn. Og i dag er han præst i Teglgårdskirken i Middelfart, som er med i Apostolsk Kirkes menighedsfællesskab.
Michael er desuden halvtidsansat som pressesekretær for Frikirkenet, som er en sammenslutning af især apostolske og pinse-kirker, samt nogle baptistmenigeheder m.m.
– I Frikirkenet gør vi ikke noget ud af opfordre folk til at melde sig ud. Mange frikirkefolk står fortsat som medlemmer af Folkekirken.
Jeg synes, det er vigtigere at opfordre folk til at melde sig ind i et kristent fællesskab. Find et sted, hvor du føler dig hjemme. Det er vigtigt at høre til et sted og have nogle, som man er sammen med om troen, siger Michael Bobjerg.