FAMILIELIV
Jagtsæsonen er forbi

– et kærligt opråb til single-kvinder.
Du ved det egentligt godt. Men vil helst ikke se det i øjnene. Måske ER han bare ikke lige så interesseret i dig, som du er i ham. Men du er jo ikke sikker. Så hvad gør du? Du skruer op for charmen. Sender ham lige en sød e-mail mere. Eller prøver med at uploade et endnu pænere billede på din Facebook profil. Nej, nej. Stop det nu!Du er på vej ud af et spor, der fører til nederlag og dén der følelse i maven, som slet ikke er rar.
At bejle til en mand, som ikke virkelig gider dig er ikke kun spild af din dyrebare tid.
Det er decideret farligt for dit selvværd. Det kan virke meget nedbrydende på alle de gode følelser omkring dig selv, som du skal arbejde på at bevare intakte.
Du er en dejlig kvinde, der ikke behøver at blive bekræftet af en mand for at have det godt.
Men alt det har vi det med at glemme, når vi er single og får et godt øje til en mand. Når vi møder en mand, vi synes er dejlig, føles det for mange kvinder mest naturligt at handle og gøre noget ved det. Hvad er der galt med det?
Det er så ganske simpelt med mænd. 99% af tiden passer reglen, at er han virkelig interesseret i dig, så er du slet ikke i tvivl. For så kan du mærke det. Ikke i din fantasi og dit eget tankeunivers. Men fordi du kan se det i din indbakke (uden at du behøver skrive først) og på din telefon (uden at du behøver lægge op til, at han skal ringe til dig). For han skal nok selv bede om dit telefonnummer eller finde dig. Bibelen taler om, at det er Guds vilje, at manden skal VINDE sig sin hustru i hellighed og ære (1. Thessaloniker 4,4 gl.oversættelse).
Lyder det, som at Gud ønsker, kvinden skal jagte manden?
Igen og igen har jeg mødt kristne kvinder, som følte, at Gud havde vist dem, at de skulle giftes med en bestemt mand – og da manden tilsyneladende ikke rykkede nok hen imod dem, holdt de selv kog i gryden og forsøgte på mange måder at overbevise ham om, at de skulle være sammen.
Den tendens er helt afsporet, for hvis Gud kalder dig til at blive en mands hustru, så vil han også tale til mandens hjerte og få manden til at handle.
Faktisk er det i sådan en situation vantro, at vi som kvinder ”skubber på”, fordi vi synes, det går for langsomt, eller vi mener, at manden har for sløve ører i forhold til Guds ledelse.
Jeg var selv engang 100 procent overbevist om, at det var Guds vilje, at jeg skulle emigrere til USA og giftes med en bestemt mand, jeg kendte. Med tiden fandt jeg ud af, at ”Gud havde talt” til flere kvinder om den samme mand. Og da vi jo ved, at Guds forordning er monogami, blev jeg klar over, at noget var helt galt, og at vi hørte forkert i vores åndsliv. Og så var det, jeg endelig forstod, at hvis én af os virkelig skulle giftes med den pågældende mand, så ville han selv vælge sin brud og bejle til den af hans kvindelige bekendte, som han havde i sit hjerte. Ingen af os blev for øvrigt gift med ham.
Husk at følelser kan lyve og virke så overbevisende, så de fremstår som åndelige åbenbaringer!
Og vi kan alle tage fejl, når vi er forelskede. Stol på Gud, mere end på dine følelser. Stol på, at han er din kærlige Far som har omsorg for dine behov. Når han kan vende kongers hjerter – så kan han også vende den rigtige mands hjerte til dig – men ikke ved at du manipulerer, trækker i trådene eller råber højt med dine handlinger og ord.
Der er selvfølgelig myten om den generte og tavse mandetype, der ”sad skævt på potten” som barn og derfor ikke kan finde ud af at kontakte en kvinde som voksen. Men tro mig – selv de mænd kan finde den indre kriger frem, hvis han møder en kvinde, han vil have i sit liv. Det kan godt være, han er lidt tøvende på aftrækkeren, skal have hjælp af en kammerat eller famler lidt i starten. Men han skal nok komme op i gear.
En mand, som er interesseret GEMMER sig ikke for dig, og han GLEMMER ikke at skrive, ringe, møde op eller handle på det, han siger, og at følge op på jeres kontakt.
Mænd vil gerne erobre, men vi har taget også det fra dem i ”ligeberettigelsens navn” – og derfor er mange mænd både dovne og forvirrede. De er vant til, at kvinden gør arbejdet. Og derfor kan det nogle gange være svært at finde ud af, om han ikke er interesseret eller i virkeligheden bare er usikker.
Men heldigvis findes der én idiotsikker metode til at få det afklaret på. Det kan være lidt en ”kold tyrker” for moderne kvinder, og det kan kræve meget selvdisciplin, hvis du først er hooked.
Men her er metoden: Lad ham være i fred.
Ja, lad ham være. Helt. Din opgave er blot at leve dit liv og være synlig, så det er muligt at komme i kontakt med dig. Ikke at ”få ham til at score dig” og slet, slet ikke at score ham. Tænk dig om. Vil du virkelig have en mand, som ikke er mand nok – og vild nok med DIG – til, at han gider at tage initiativ og handle som en mand? Hvis han først kender fx din e-mail, telefonnummer, arbejdsplads, kirke, træningscenter eller for den sags skyld blot ved, hvem der er din veninde, eller hvor du handler dine økologiske rødbeder – så kan og vil han finde dig, hvis han er tiltrukket af dig for alvor.
Men hvis du ikke hører fra ham, så vær sikker på, at du er bedst tjent uden. Brug i stedet dit liv på at tjene Gud og mennesker og på de opgaver og oplevelser, som livet byder.
Når vi rækker ud til mænd, som ikke er gensidigt tiltrukket af os, så gør vi os selv kede af det.
Og det er en rigtig dårlig idé.
Hvis du ligesom mig har fået nok af ubesvarede mails og den ydmygende følelse af at blive afvist eller ignoreret igen og igen – så hop med på vognen.

Min jagtsæson er definitivt forbi. Jeg har solgt riflen og sluppet hesten fri.
Nu går jeg ud i solskinnet med veninderne og lader manden finde mig. Hvad med dig?

Camilla Eriksen er kristen terapeut og freelance skribent. www.camillaeriksen.dk