Fra sygdom Til sundhed

Du er velkommen til at skrive til mig og stille mig spørgsmål. Der vil blive bedt for alle brevemner. Ønskes en salvedug tilsendt, medsend da venligst adresseret og frankeret svarkuvert (normalkuvert 5,50 kr.). Salvedug kan ikke rekvireres over internettet.
Orla Lindskov Christensen
Anne Maries Vej 16
9000 Aalborg
– Orla@Udfordringen.dk.

Spørgsmål 1:

Vi har knas i ægteskabet

Kære Orla Lindskov

Jeg er en kvinde på 38, gift og mor til to børn. Der er meget knas i mit ægteskab for øjeblikket. Det er, som om det er kulminationen på noget, som min mand og jeg har bygget op til i de sidste par år. Det er kommet så langt ud, at vi taler åbent med hinanden om en eventuel skilsmisse. Vi er endda personligt kristne begge to.
Det er, som om vi begge beskylder hinanden for at være alt for krævende. Måske har vi i mange år haft alt for høje og idealistiske forventninger til hinanden. Men det afviser min mand. Han siger derimod, at jeg altid har levet i en drøm om en idealmand. Han siger, at jeg aldrig har set ham og oplevet ham, som den han er. Han siger, at han føler sig kasseret og svigtet af mig. Tidligere bad vi sammen. Det er også holdt helt op. Ikke som noget vi har besluttet.
Jeg tænker meget på, hvordan mit liv eventuelt vil være efter en skilsmisse, også på, om min mand vil kunne klare det, eller om han vil gå helt ned med flaget.
Men størst er dog min bekymring for børnene. De er endnu ikke så store. Hvordan vil de komme igennem en eventuel skilsmisse? Alle vennerne i menigheden vil også få et chok. Vil du gå i forbøn for os?
De bedste hilsener
Hustruen

Svar 1:

Genoptag det med at bede sammen

Kære Hustru
Jeg vil med glæde gå i forbøn for jer. Men ud over det er det svært for mig at give nogle konkrete råd til jer, da jeg kender for lidt til jer og til jeres ægteskab. Men alligevel vil jeg give jer et par ord med på vejen.
Jeg tror, at tiden og samfundet har gjort, at vi er blevet mere krævende end givende. Dette gør sig også gældende i mange ægteskaber. Endda måske i kristne ægteskaber.
Det er let at blive gift, men vi glemmer ofte, at det kan være svært at være det. Det er også svært at være skilt. Men det er let i dagens Danmark at blive det.
Jeg har mødt mange, der har været igennem skilsmisser. Oplevelsen af tab og tomhed var stor hos den part, der følte sig kasseret, svigtet og forladt. Det er jo sådan, at det ikke er alle ægteskaber, der slutter samtidigt for begge parter.
Mange børn bliver stærkt medtaget af deres forældres skilsmisser. Barnet forestiller sig jo, at dets forældre hører sammen altid. Den virkelighed gør en skilsmisse vold på. Forældrene glemmer tit, at der er andre, der har hovedroller i skilsmissedramaet end dem selv. De er så optaget af deres egen sårethed og deres interne strid, at de helt glemmer børnene.
Det var blot i al sin korthed nogle tanker om ægteskab og skilsmisse. Jeg beder jer, tænk jer om rigtigt mange gange. Jeg vil som sagt gå i forbøn for jer. Men glem heller ikke at bede selv her midt i konflikten.
Kære hustru, allerbedst ville det være, hvis du foreslog din mand, at I genoptog det med at bede sammen.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov

Spørgsmål 2:

Bønnen fik stor betydning

Kære Orla Lindskov
Jeg har en veninde, som nu er flyttet til udlandet med sin mand. Hun kom i sin tid ret ofte til dine møder i Allerød. Hun fortalte mig, at på et af dine møder lærte du forsamlingen en bøn, der handlede om at overgive sit liv og det alt sammen til Gud. Den bøn fik stor betydning for min veninde. Hun døjede på det tidspunkt meget med mindreværd, frygt og bitterhed. Men efter at hun havde bedt bønnen i en periode, oplevede hun fuldstændig befrielse. Hun sagde til mig, at Gud virkeligt havde forvandlet hende. Hun havde ellers tilbragt mange timer med psykologer.
Da min veninde ikke bor tæt ved mig længere, og da hun er en travl kvinde, vil jeg ikke ulejlige hende med at skulle fremsende bønnen til mig. Jeg ved heller ikke, om hun har den mere. Hvorom alting er, du kunne vel ikke hjælpe mig ved at sende den bøn.
Undskyld ulejligheden.
Venlig hilsen Louise


Artiklen fortsætter efter annoncen:Svar 2:

Her er bønnen

Kære Louise
Det er ingen ulejlighed. Jeg vil hellere end gerne give dig bønnen. Den kan måske endda blive til hjælp for andre.
Her er bønnen:

”Kære Far
Jeg kommer nu til dig i Jesu Kristi navn og overgiver min situation, som den er, til dig. Jeg giver slip på mit mindreværd, på min frygt, min skam, min vrede, min bitterhed, ja på alle mine problemer.
Jeg overgiver mig til dig og vælter min livsvej på dig. Jeg gør det, fordi jeg er overbevist om, at din guddommelige barmhjertighed og nåde altid virker til mit bedste. Det er jeg utrolig taknemmelig for.
I Jesu Kristi navn. Amen.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Med venlig hilsen
Orla Lindskov

Min oplevelse:

Det går lidt bedre

Kære Orla Lindskov
Hvis du vil, vil jeg meget gerne, om du vil bede for mig igennem min salvedug endnu engang.
Du har bedt for mine tænder, fødder og galdesten. Min paradentose føles uændret. Det går lidt bedre med smerterne i fødderne. Med hensyn til galdesten har jeg stort set ikke haft problemer, siden jeg har fået salvedugen tilsendt.
Kærlig hilsen og på forhånd tak, fordi jeg tror, at du igen vil bede for mig og sende salvedugen tilbage.
A.

Svar:


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er ikke alt, der helbredes øjeblikkeligt

Kære A.
Jeg vil meget gerne bede for dig igen og sende salvedugen tilbage. Det er nemlig ikke al sygdom, der helbredes øjeblikkeligt ved forbøn. Nogle gange er det nødvendigt at bede flere gange, før helbredelse bryder igennem. Det kan have rigtig mange årsager. Men det glæder mig at høre, at du stort set ikke har haft problemer med galdesten, efter at du fik salvedugen. Lad os se det som en begyndelse.
Jeg ønsker dig fortsat Guds velsignelse.
Orla Lindskov

Min oplevelse:

Blodtryk blev normalt

Kære Orla Lindskov
Tusind tak for salvedugen til mig.
Som du ved, var mit gennemsnitlige blodtryk (målt på et døgn) meget højt. Jeg kan med glæde fortælle dig, at et døgn efter, at jeg ”tog salvedugen på”, faldt mit gennemsnitlige blodtryk for et døgn til alt for lavt blodtryk. Der gik yderligere et døgn, så blev blodtrykket normalt i den lave ende. Presset i mit hoved og i mit hjerte forsvandt.
Jeg har lige fået svar på mine blodprøver. Næsten alle prøver er normale, og mit hjerte-kardiogram er helt normalt.
Orla, det er en meget stor velsignelse, og jeg er dybt taknemmelig. Jeg takker Jesus for min helbredelse, og dig for, at du lader dig bruge som redskab.
Kærlig hilsen fra L.