Passion gennem lovsang

Simpel lovsang og tilbedelse med en kunstner, der tør være helt ærlig. I sit album udtrykker Claire Hamilton på en personlig måde den traditionelle lovsangsgenre, mens hun samtidig formår at fokusere på fornyelse i troen. Dermed udfordrer Claire Hamilton til at turde at se forandring i livet med Gud.
Claire Hamilton er født i Nordirland og arbejder som lærer. Derudover er hun lovsangsleder i kirken CFC Belfast, som også har opfostret andre store lovsangsledere som Robin Mark, Johnny Parks og Brian Houston. Den 21. februar i år har hun udgivet sit første solo-debutalbum.
Med udgangspunkt i Esajas 61, er Claire Hamiltons ”Lend me your heart” blevet til. Sangen udtrykker en stor længsel efter at hjælpe andre mennesker, og den er endvidere en stærk bøn om fornyelse. Selv mener Claire Hamilton, at det sandsynligvis er den mest udfordrende sang, hun nogensinde har skrevet.
I en periode, hvor Claire Hamilton havde det meget svært, blev sangen ”Breathe on me” skrevet. Nummeret er en bøn til Gud om at være nær samtidig med, at det er en intim lovprisning og tilbedelse af Gud. Dermed bliver sangen utrolig stærk. Det musikalske udtryk er i høj grad medvirkende til, at teksten bliver fremhævet.
”Look to the cross” er også værd at fremhæve og et nummer, som rent musikalsk skiller sig ud fra de andre mere rolige og traditionelle lovsange på ”Introducing Claire Hamilton”. Genren er pop/rock, og nummeret har et højt tempo. Budskabet er konfronterende: tillad ikke nogen eller noget at gøre korset og det, som Jesus gjorde for os, til noget frastødende.
I alt indeholder soloalbummet 6 numre. Musikken er generelt simpel men på en ærlig og ægte måde, som stemmer godt overens med teksten. Indholdsmæssigt er sangene lettilgængelige for alle, hvilket klart er en stærk side hos Claire Hamilton. Ikke et musikalsk mesterværk, men en fin udgivelse, som henvender sig til det kristne publikum, der elsker enkel lovsang med letforståelig tekst.
AG